Спецпроєкти

10 мыслей человека экстравагантной профессии: дизайнер обуви Алина Качоровская


В новом совместном проекте bit.ua и Jaguar речь идет о людях редких профессий, отличительная особенность которых - это верность традициям и особые ценности, которые являются ключевым фактором в бизнес-процессах и творчестве.

Наш пятый герой — Алина Качоровская, основательница бренда Kachorovska и руководитель семейного ателье по пошиву обуви с более чем 50-летней историей.

dsc_0262

Як все починалось

Я почала приймати свої перші замволення, коли мені було 16 років. Тоді я ще не думала, що буду продовжувати сімейний бізнес і він стане справою всього мого життя. У той час я навчалась на юридичному факультеті у Києво-Могилянській академії і планувала далі працювати за спецільністю.

Однак уже в 18 років плани змінилися. За моїми плечима були 50 років досвіду моєї родини у цій справі. Я зрозуміла, що такий шанс випадає не кожному – втрачати такий досвід було дуже шкода. Тоді також прийшло розуміння, що у своєму бізнесі нема рамок і обмежень, це можливість безкінечного розвитку.

dsc_0327

Про роботу в ательє та її складнощі

В ательє я займаюся менеджментом всіх процесів, а також розробкою взуття, яке можна придбати як в магазині, так і онлайн на сайті. Мій робочий день час від часу відрізняється – він може починатися або в Києві, або в Житомирі на виробництві.

В Києві наш магазин поєднаний з кав’ярнею. Тому як тільки я заходжу в приміщення, наш баріста починає готувати мені капучіно. Однак кава встигає охолонути, поки я до неї дійду, адже з усіма треба провести поточні наради, під час яких ми розбираємо помилки, обговорюємо нові моделі або робимо перестановки в магазині.

Далі за планом може бути або робота над лінійкою, або проведення зустрічей. Зараз ми багато працюємо з українськими дизайнерами – створюємо для них колекції. Вільний від зустрічей час також витрачаю на виробничі питання та на роботу з персоналом. Мені подобається, що кожен новий день не схожий на попередній.

dsc_0302

Найскладнішим в своїй професії вважаю роботу з людьми. Я мрію, що одного дня в нашій компанії з’явиться hr-спеціаліст, який буде за мене вирішувати ці питання. Той, хто має виробництво, мене зрозуміє.

У цій сфері непогано мати профільну освіту. Або хоча б мати людину поруч, яка буде мати таку освіту й допомагатиме робити якісне взуття. Мені пощастило, адже вона є у моєї мами та бабусі. Тому я вже дуже багато усього знаю, можу побачити всі недоліки й інколи навіть можу претендувати на звання інженера-технолога.

Потрібно любити те, чим ти хочеш займатися по життю, а також бути готовим працювати 24/7. Це допомагає прокидатися кожного ранку підніматися і йти на роботу, щось змінювати і займатися креативом, який сьогодні є запорукою успішної справи. Інакше нічного не вийде – завжди буде важко.

про технології й традиції у взуттєвому бізнесі

dsc_0430

Сьогодні неможливо зробити якісне взуття без технологій. Тому технології відіграють важливу роль у нашій справі. Традиції ж впливають на емоційність бізнесу – як його сприймають клієнти. Адже коли справою займалися три покоління поспіль, вона вже несе певний меседж в маси. І його потрібно не тільки зберегти, але й правильно донести. Те, чому навчив, наприклад, дідусь мого дядька, залишається незмінним навіть через стільки років. І не думаю, що колись зміниться.

ПРО тренди на взуття в україні

Я і зараз пам’ ятаю свою першу лінійку – це були оксфорди і лофери. Вони стали нашими знаковими моделями і не втратили актуальності навіть через 4 роки, адже їх і досі купують.

Більшість жінок у нас люблять чорний колір і базові речі. Усім потрібні лодочки, балетки, класичні оксфорди. Наші колекції також відображаються і у моїй шафі. В повсякденному житті я надаю перевагу взуттю на низькому ходу, однак раз на тиждень завжди взуваю підбори – все залежить від настрою.

про досвід 

dsc_0248Досвід – це важлива річ. У нашій справі є певні позиції, на які можно брати працівників без досвіду – їх завжди можна навчити. Однак є і такі посади, де він є необхідним, адже в протилежному випадку працювати буде неможливо.

Я одразу можу відрізнити людину, яка розмуміється на взутті. Для цього достатньо поставити перед нею дві пари лодочок і попросити її розказати про них.

Про автомобілі

01/5

Автомобіль – обов’язкова річ у нашому бізнесі. Кожного дня ми проїжджаємо великі відстані, тому в певному сенсі залежні від машини. Траплялися такі ситуації, коли нам треба було дуже швидко доставити замовлення в інше місто, і без авто встигнути було би неможливо.

Jaguar мені дуже сподобався. Це гарний, зручний і лаконічний автомобіль без зайвих елементів. Він поєднує в собі традиції та сучасність. За кермом цього авто почуваєш себе комофортно і легко.


Фото: Александр Кравченко

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Теги:
Ми в Телеграмі
підписуйтесь