Check-in: Vintage Boutique Hotel у Львові
Vintage Boutique Hotel – напевно, найвідоміший з нових готелів у Львові. Навіть якщо ви там не зупинялись, ви точно проходили поруч з його терасою і з високою ймовірністю заходили до винного бару готелю на келих. Керівник bit.ua зупинилась (не вперше) у готелі та розповідає, чому (і кому саме) тут хочеться лишитись надовше.
Історія та номери
Готель був відкритий у 2008 році в дуже камерному форматі: 4 поверхи і 12 номерів. На початку навіть не працював ресторан. Трохи згодом (у 2012му році) з’явився ще й винний погріб з Винотекою.
Напочатку ресторан містив лише один зал: на тому місці зараз знаходиться бар, а колись- рецепція. І вхід був лише з одного боку, – з вулиці Староєврейської. Сьогодняшній зал для курців у ресторані і був тим першим рестораном з трьома круглими столиками. Зараз у готелі 29 номерів. Зазвичай тут зупиняються іноземці, але цього року до нас завітало дуже багато киян. В центрі Львова, звісно, є багато готелів, але там інакша цінова політика.
Інтер’єр
Кам’яний будинок, у якому знаходиться готель, – один з найстаріших у Львові, а номери, фойе та інші приміщення – натхненні Провансом та Тосканою. Саме тут відчуваєш, що Львів – дійсно європейське місто: з вузькими вуличками, різдвяними традиціями і затишними кімнатами. “Європейськість” – ще й в великій кількості деталей, що присутні у кімнатах і фойе: їх дійсно збирали у різних подорожах і країнах.
Одна з найкращих речей у готелі – це сервіс, точніше – люди, які його створюють. Екскурсію по готелю мені влаштувала перший адміністратор, який вийшов на роботу в цьому готелі. Дівчина розповідає, що крім неї, на рецепції ще є «працівники-довгожителі», а основна корпоративна цінність – це сукупна енергетика всіх наших працівників. Коли енергетика окремої людини не співпадає з корпоративною – людина не затримується: «Наші» якщо працюють, то довго. Навіть ті, хто приходять на сезонну роботу, (попрацювати на терасі) одразу «бронюють» собі наступний сезон, а ті, хто за перший місяць не вбулись, – йдуть”.
Ресторан
Перший ресторан авторської кухні у Західній Україні, шеф-кухар – Юрій Ковриженко. Він деякий період працював у Грузії в ресторані української кухні. Тут Юра готує авторську європейську кухню, дуже особливу: майже всі страви подаються в поєднанні з квітами. Він відвідує навчальні курси та конкурси як в Україні, так і за кордоном. Це той кухар, який слідкує за усіма модними тенденціями, що стосуються безпосередньо його справи. Цього року ресторан Vintage Boutique Hotel (вперше у Львові) отримав нагороду “Бокал” від авторитетного американського видання «Wine Spectator» (експерт у винному світі).
Наважливіше – сніданки! Тільки заради них варто зупинитись тут: дуже тихо і атмосферно, квіти, приглушене світло. Асортимент – як у якісному європейському (немережевому) готелі: будь-які яйця на вибір, випічка, млинці, сири, нарізки м’яса та риби і – традиційний львівський сирник. Мій сніданковий естет був задоволений.
Винний бар та винний погріб
Крім ресторану, на першому поверсі готелю є відомий винний бар з погребом, до яких також можуть потрапити гості, що не проживають в готелі (до речі, саме так я вперше потрапила сюди – за келихом вина, гуляючи містом з друзями).
Підбором ассортименту до бару займається сомельє Мар’яна Скавінська, минулого року вона брала участь у конкурсі на кращого сомельє України і навіть попала до півфіналу. Окрім неї, в магазині є ще дві дівчини-сомельє, які теж ходять на різного роду дегустації, навчання, курси.
Варто зазначити, що у 2016 році ресторан здобув перемогу у Національній Премії “Сіль” у номінації “Кращий ресторан з винною картою”.
Влітку тут можна прямо на вулиці взяти з собою сангрію, а взимку є глінтвейн і, як кажуть, він найкращий у Львові, бо з доброго вина. Також можна спуститись до погребу – там дуже прохолодно і атмосферно. Тут проводять дегустації (за розкладом або можна замовити індивідуально), або ж можна просто помедитувати з келихом (рекомендую!).