Спецпроєкти

Check-in: Vintage Boutique Hotel у Львові


Vintage Boutique Hotel – напевно, найвідоміший з нових готелів у Львові. Навіть якщо ви там не зупинялись, ви точно проходили поруч з його терасою і з високою ймовірністю заходили до винного бару готелю на келих. Керівник bit.ua зупинилась (не вперше) у готелі та розповідає, чому (і кому саме) тут хочеться лишитись надовше.

Історія та номери

Готель був відкритий у 2008 році в дуже камерному форматі: 4 поверхи і 12 номерів. На початку навіть не працював ресторан. Трохи згодом (у 2012му році) з’явився ще й винний погріб з Винотекою.

Напочатку ресторан містив лише один зал: на тому місці зараз знаходиться бар, а колись- рецепція. І вхід був лише з одного боку,  – з вулиці Староєврейської. Сьогодняшній зал для курців у ресторані і був тим першим рестораном з трьома круглими столиками. Зараз у готелі 29 номерів. Зазвичай тут зупиняються іноземці, але цього року до нас завітало дуже багато киян. В центрі Львова, звісно, є багато готелів, але там інакша цінова політика.

Vintage Boutique Hotel Lviv
Vintage Boutique Hotel Lviv
Vintage Boutique Hotel Lviv
Vintage Boutique Hotel Lviv
Vintage Boutique Hotel Lviv
Vintage Boutique Hotel Lviv
Vintage Boutique Hotel Lviv
Vintage Boutique Hotel Lviv
Vintage Boutique Hotel Lviv
Vintage Boutique Hotel Lviv
01/5
Vintage Boutique Hotel Lviv
Vintage Boutique Hotel Lviv
Vintage Boutique Hotel Lviv
Vintage Boutique Hotel Lviv
Vintage Boutique Hotel Lviv

Інтер’єр

Кам’яний будинок, у якому знаходиться готель, – один з найстаріших у Львові, а номери, фойе та інші приміщення – натхненні Провансом та Тосканою. Саме тут відчуваєш, що Львів – дійсно європейське місто: з вузькими вуличками, різдвяними традиціями і затишними кімнатами. “Європейськість” – ще й в великій кількості деталей, що присутні у кімнатах і фойе: їх дійсно збирали у різних подорожах і країнах.

01/6

Одна з найкращих речей у готелі – це сервіс, точніше – люди, які його створюють. Екскурсію по готелю мені влаштувала перший адміністратор, який вийшов на роботу в цьому готелі. Дівчина розповідає, що крім неї, на рецепції ще є «працівники-довгожителі», а основна корпоративна цінність – це сукупна енергетика всіх наших працівників. Коли енергетика окремої людини не співпадає з корпоративною – людина не затримується: «Наші» якщо працюють, то довго. Навіть ті, хто приходять на сезонну роботу, (попрацювати на терасі) одразу «бронюють» собі наступний сезон, а ті, хто за перший місяць не вбулись, – йдуть”.

Vintage Boutique Hotel
Vintage Boutique Hotel
Vintage Boutique Hotel
Vintage Boutique Hotel
Vintage Boutique Hotel
Vintage Boutique Hotel
Vintage Boutique Hotel
Vintage Boutique Hotel
Vintage Boutique Hotel
Vintage Boutique Hotel
Vintage Boutique Hotel
Vintage Boutique Hotel
Vintage Boutique Hotel
Vintage Boutique Hotel
Vintage Boutique Hotel
Vintage Boutique Hotel
Vintage Boutique Hotel
Vintage Boutique Hotel
Vintage Boutique Hotel
Vintage Boutique Hotel
01/10
Vintage Boutique Hotel
Vintage Boutique Hotel
Vintage Boutique Hotel
Vintage Boutique Hotel
Vintage Boutique Hotel
Vintage Boutique Hotel
Vintage Boutique Hotel
Vintage Boutique Hotel
Vintage Boutique Hotel
Vintage Boutique Hotel

Ресторан

Перший ресторан авторської кухні у Західній Україні, шеф-кухар – Юрій Ковриженко. Він деякий період працював у Грузії в ресторані української кухні. Тут Юра готує авторську європейську кухню, дуже особливу: майже всі страви подаються в поєднанні з квітами. Він відвідує навчальні курси та конкурси як в Україні, так і за кордоном. Це той кухар, який слідкує за усіма модними тенденціями, що стосуються безпосередньо його справи. Цього року ресторан Vintage Boutique Hotel (вперше у Львові) отримав нагороду “Бокал” від авторитетного американського видання «Wine Spectator» (експерт у винному світі).

Наважливіше – сніданки! Тільки заради них варто зупинитись тут: дуже тихо і атмосферно, квіти, приглушене світло. Асортимент – як у якісному європейському (немережевому) готелі: будь-які яйця на вибір, випічка, млинці, сири, нарізки м’яса та риби і – традиційний львівський сирник. Мій сніданковий естет був задоволений.

Ресторан
Ресторан
Ресторан
Ресторан
Ресторан
Ресторан
Ресторан
Ресторан
Ресторан
Ресторан
Ресторан
Ресторан
Ресторан
Ресторан
Ресторан
Ресторан
01/8
Ресторан
Ресторан
Ресторан
Ресторан
Ресторан
Ресторан
Ресторан
Ресторан

Винний бар та винний погріб

Крім ресторану, на першому поверсі готелю є відомий винний бар з погребом, до яких також можуть потрапити гості, що не проживають в готелі (до речі, саме так я вперше потрапила сюди – за келихом вина, гуляючи містом з друзями).

Підбором ассортименту до бару займається сомельє Мар’яна Скавінська, минулого року вона брала участь у конкурсі на кращого сомельє України і навіть попала до півфіналу. Окрім неї, в магазині є ще дві дівчини-сомельє, які теж ходять на різного роду дегустації, навчання, курси.

Варто зазначити, що у 2016 році ресторан здобув перемогу у Національній Премії “Сіль” у номінації “Кращий ресторан з винною картою”.

Винний  бар
Винний бар
Винний  бар
Винний бар
Винний  бар
Винний бар
Винний  бар
Винний бар
01/4
Винний  бар
Винний  бар
Винний  бар
Винний  бар

Влітку тут можна прямо на вулиці взяти з собою сангрію, а взимку є глінтвейн і, як кажуть, він найкращий у Львові, бо з доброго вина. Також можна спуститись до погребу – там дуже прохолодно і атмосферно. Тут проводять дегустації (за розкладом або можна замовити індивідуально), або ж можна просто помедитувати з келихом (рекомендую!).

Винний погріб
Винний погріб
Винний погріб
Винний погріб
01/2
Винний погріб
Винний погріб
#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Теги:
Ми в Телеграмі
підписуйтесь