Спецпроєкти

Масштабний фестиваль арт-перфомансу знову відбудеться у Львові


З 28 серпня по 3 вересня відбудуться "Дні Мистецтва Перфоманс у Львові", які щороку демонструють перфомативні практики митців з різних країн світу. Цього року масштабний фестиваль відсвяткує своє 10-річчя.

Організаторами форуму є Інститут актуального мистецтва і Мистецьке об’єднання «Дзиґа».

Цього року у фестивалі традиційно візьмуть участь українські, польські, британські та ізраїльські перфомери. Вперше в Україні покажуть свої перфоманси митці з Японії, Таїланду і Норвегії. Як завжди, переглянути перфоманси можна буде безкоштовно.

Окрім презентацій робіт, у рамках фестивалю відбудуться зустрічі з митцями, лекції, відеопокази, майстер-класи та “Школа перфомансу”, яка є винятковою можливістю для українських митців навчатися мистецтву перфомансу в авторитетних майстрів з-за кордону.

Щороку у “Школі” навчається понад 50 учнів, які після завершення курсу мають можливість презентувати свої ідеї в рамках фестивалю. Реєстрація на «Школу перфомансу» розпочнеться 10 серпня (стежте за новинами на сайті www.dzyga.com).

За словами організаторів, фестиваль має на меті окреслити нову генерацію українських перфомерів.

Кураторами арт-форуму є Влодко Кауфман (Україна), Тамар Рабан (Ізраїль), Януш Балдиґа і Вальдемар Татарчук (Польща). Арт-директор “Днів Мистецтва Перфоманс у Львові” – Ліда Савченко-Дуда (Україна).

Нагадаємо, “Дні Мистецтва Перфоманс у Львові” – це єдиний фестиваль арт-перфомансу в Україні, який щороку демонструє перфомативні практики і є простором спілкування перфомерів різних культур, поколінь і шкіл. “Дні Мистецтва Перфоманс” започатковано у 2008 році.

Фото: artsticulation.canalblog.com

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь