Спецпроєкти

5 книжок, які видають за прочитані


Опитування ВВС у 2016 році виявило, що кожен четвертий бреше, що читав ті чи інші класичні твори. Ми обрали 5 книжок з шоу #Класикузнатитреба, які найчастіше видають за прочитані, а Євгеній Стасіневич розповів, чому варто не так озноймитися з їх стислим переказом на Вікіпедії, як повноційно поринути у світи їх авторів. Отже, що це за твори:

  • Герман Гессе “Гра в бісер”, 1943. Останній роман німецького автора, що також увійшов в перелік творів, за які Гессе отримав Нобелевську премію з літератури у 1946 році.
  • Гарпер Лі “Убити пересмішника”, 1960. Роман подарував авторці визнання широким загалом та Пулітцерівську премію у 1962 році, а також назавжди вписав ім’я Гарпер Лі в історію сучасної американської класики.
  • Габріель Гарсіа Маркес “100 років самотності”, 1967. Роман колумбійського письменника вважають чи не найпершим твором, написаним у стилі магічного реалізму. На сьогоднішній день продано більше 30 мільйонів екземплярів.
  • Вірджинія Вульф “Місіс Делловей”, 1925. Найвідоміший роман англійської авторки, котрий у 2005 році видавництво Times включило до списку 100 найкращих англомовних творів, що були написані після 1923 року.
  • Микола Гоголь “Шинель”, 1842. Твір класика із циклу “Петербурзькі повісті”, над яким він працював майже три роки. Цікаво, що на початку оповідь була гумористична, втім, після третьої редакції її настрій змінився на сентиментальний.

Детальніше про кожен твір дивіться у відео та вже зараз, на початку нового року, плануйте, як будете надолужувати пропущене!

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь