Спецпроєкти

«Я б хотіла, щоб люди не помирали». Даниэла Заюшкина о новом альбоме Vivienne Mort


Украинская группа Vivienne Mort выпустила новый альбом «Досвід». Вокалистка коллектива и автор песен Даниэла Заюшкина рассказала о создании пластинки, о своей любимой песне и личном способе избежать смерти.

“Я б сказала, що йдеться про мій досвід, але хочу, щоб альбом розглядався ширше. У кожного з нас є час, протягом якого ми практикуємо різні речі. Усвідомлення своїх практик і стає нашим досвідом”.

“Запис альбому тривав приблизно рік. До нього увійшли пісні, створені в період з 2015 по 2017 рік. Накопиченням, зведенням та мастерінгом займався Сергій Любинський (студія Revet Sound). Ми давно співпрацюємо, і з кожним роком все краще розуміємо одне одного. У платівці можна почути дудук, флейту «сякухаті», а також «хвилі Мартено» і, звичайно ж, клавішні. Також у створенні альбому взяв участь наш друг Євген Якшин: він зіграв на гітарі і став автором обкладинки альбому, за основу якої взяв мою дитячу фотографію”.

“Мені здається, цей альбом нічому не присвячений – це просто альбом. Загалом я приношу мало користі людям. Досвід своїх днів я певним чином вкладаю у пісні. Люди їх потім слухають, і кожен думає про щось своє”.

“Мій улюблений трек на альбомі – «Я і так одна». Думаю, це одна з моїх головних пісень взагалі. Вона про те, що мені вдається відчувати, коли я не «сплю». Ми живемо окремо один від одного і прощаємося ще до того, як зустрілися. А «сплю» я, тому що так легше жити у світі, де всі колись помруть. Так легше пережити несправедливість. Ми навіть з рідними сваримося, бо в глибині душі знаємо, що доведеться прощатися, але нічого не можемо змінити. Слова «Я і так одна, не забирай» значать «не забирай людей, яких мені дав». Я б хотіла, щоб у наступні дні мого життя люди не помирали”.

В апреле Vivienne Mort отправятся на гастроли в поддержку альбома «Досвід». Концерт в Киеве состоится 14 апреля в Октябрьском дворце.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь