Спецпроєкти

История о друге: Наталка, Виктор и Тони


1

В серии материалов «История о друге» bit.ua вместе с брендом одежды для собак Woofit Dogwear рассказывает о жизни собак и об их хозяевах. В двадцать восьмом выпуске Наталка Якимович и ее сын Виктор знакомят нас со своим Тони. Ищите новую историю #woofitbuddy на bit.ua.

Кличка: джек-рассел-тер’єр Тоні (скорочено від Пінкертон, даного при народженні)

Возраст: 7 років

Хозяйка: Наталка Якимович (Natalka Yakumovych) продюсер, телеведущая, и сын Виктор

Локация: Житний рынок

Ты мечтала о собаке?

Мої батьки були категорично проти тварин вдома, навіть мови не могло бути про рибок чи канарок. Собаки в їхньому розумінні мали б жити виключно у будинках з приватною територією. Я й зараз знаю багатьох людей, які люблять собак, але заводять черепах, бо вважають, що цуцикам не місце в квартирах. Малою я часто собі уявляла, що виросту і заведу кокер-спаніеля або коллі. До речі, не знаєте, куди зникли коллі? В моєму дитинстві це була дуже популярна порода, як зараз мопси. Коли я переїхала в Київ і почала жити сама, то з моїм графіком не виживали навіть таргани.

Как появилась?

Тоні прийшов до нас 7 років тому. Подарунок на 7-річчя моєму сину. Він саме пішов у школу, а я усвідомила, що тепер доросла і готова до більшої відповідальності, що здатна на безумовну любов.

Какой характер?

Тоні ідеальний пес. Він дуже комфортний. Хочеш гратися – буде гратися, не хочеш – буде просто сидіти поруч і думати щось своє, краще, звісно, на ручках. Хочеш спати до полудня – він буде спати в ногах, треба піти гуляти о 6-й – без задоволення, але складе компанію. Тоні дуже розумний.

Любимое занятие? Любимые игрушки?Любимое лакомство?

Тоні – собака-валяка і котик-муркотик. Обожнює просто валятися поруч. Любить м’ячики та яблука.

Кого/что не любит? Боится?

 

Терпіти не може усіх кобелів нашого району. Найзаклятіші вороги живуть у будинках навпроти і у дворі театру “Колесо”, що на Андріївському. Розмір і порода противника не мають значення, задирається навіть до бультер’єрів. А от котів любить і не розуміє, чому вони не хочуть гратися, а б’ються і шиплять, коли він запопадливо кружляє навколо і жалібно скавчить.

Вспомни интересную историю.

Цікаву історію… Тоні – мій лакмусовий папір щодо людей та структур. Коли у нас з’явився Тоні, я одного ранку вирішила зайти з ним з Вітею в школу, щоб показати цуцика дітям. Тоні був таким ще дрібним, що можна було сховати його в кишеню, я й подумати не могла, що виникнуть проблеми. Але вахтерка нас не впустила, вона кричала як скажена:” Ви б ще теля привели!” На крики вийшла директорка, яка не зробила зауваження гучній бабенції, а схопила міцно Вітю за лікоть і потягнула його в клас.

Я повернулася в авто і ще плакала з півгодини, бо не розуміла, як таке може бути і чого ж тоді вчать наших дітей. Наступного року ми перевели Вітю в інший клас, і я іноді чекала його після уроків за парканом школи, так от охоронці навіть просили мене зайти з собачкою. Я поважаю простір інших людей і намагаюся не брати з собою собаку у велелюдні місця чи ресторани, не дозволяю сідати йому на стільці та дивани в кафе, бо знаю, що люди можуть боятися псів чи мати алергію.

 

Моїх друзів Тоні дуже любить. І якщо він когось трохи ігнорує, то це привід придивитися до людини пильніше, як показує досвід. Ну і людей, які не реагують на нього захопливим “ВАУ!”, я теж остерігаюся☺))))

Кто в доме главный?

Різні у нас були періоди в житті. То світ крутився навколо Тоні, то Вітя верховодив – зараз я повернула собі звання королеви дому, яка піклується про свій народ!

Как считаешь, твоя собака похожа на тебя?

Дуже схожий і на мене, і на Вітю. Такий же розумний, дотепний, добрий та відчайдушний, як і ми! Ну і красивий, звісно!

Как воспитываешь? Кнут или пряник? Почему?

Ніяк не виховую. Тоні прийшов до нас ідеальним і дуже чуттєвим. Якось він погриз мої шикарні туфлі Manolo Blahnik. Коли я це побачила, то просто сіла на підлогу в коридорі і гірко розплакалася. Тоні ж пильно стежив за мною з-під дивану. Більше він взуття не чіпав, щоправда, і таких дорогих туфель у мене більше не було.

У котов девять жизней, а сколько у собак?

За заслугами, мабуть. Син мій вважає себе буддистом і з задоволенням прочитав книжку “Життя і мета собаки”. Цікаво, що малим Вітя припускав, що Тоні – то душа Тараса Шеченка або його дідуся Віктора. Зараз ми іноді жартуємо, що Тоні був дуже хорошою людиною – розумною, люблячою та освіченою, просто брав хабарі, тому зараз собака.

Как думаешь, собаки чувствуют время?

По середах я беру Тоні в студію програми 16+, яку ми ведемо з Романом Скрипіним на каналі “Правда тут” та YouTube. І от цікаво, що коли я збираюся на ефір, то Тоні вже чекає мене біля дверей – тобто не тільки час відчуває, але й стежить за днями тижня.

Мы воспитываем собаку или она воспитывает нас?

Собаки – це про любов, а не про виховання чи дисциплінованість, принаймні у нас так.

Какой один совет дашь тем, кто хочет завести собаку?

Намагаюся не давати в житті нікому порад. Не всі готові жити з собаками, навіть попри бажання. Це як з дітьми – надто індивідуально, надто складно для рекомендацій.

А тем, у кого она уже есть?

Насолоджуйтеся!

Носит одежду?

Ні. Тільки у великий мороз після -15.

***
Текст – Наталка Якимович, фото – Эллина Балиоз

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь