Спецпроєкти

Як українці повернули Франції картину вартістю 1,5 млн


Викрадену картину французького митця Поля Сіньяка знайшли українські правоохоронці. Про це повідомила прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

Голова Департаменту карного розшуку Сергій Тихонов поділився подробицями розкриття злочину. За словами Тихонова, оперативники дізналися про злочинців, що хочуть продати викрадені картині в Україні, ще кілька місяців тому. Під час розслідування з’ясувалося – один з викрадачів картин причетний до вбивства ювеліра Сергія Кисельова.

У підозрюваних у викраденні картин і знайшли “Порт Ла-Рошель” Поля Сіньяка. Полотно вартістю півтора мільйони доларів зникло з музею в місті Нансі ще минулого року.

Незабаром картина повернеться на батьківщину. Повноважний посол Франції в Україні Ізабель Дюмон вже висловила подяку українським правоохоронцям.

“Я вітаю поліцію України, яка знайшла цей шедевр, і дякую за те, що вони зробили. Для нас це дуже важливо, Поль Сіньяк має велике значення для французів. Це бальзам на рану після пожежі в Нотер-Дамі”, – повідомила Дюмон.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь