Джеймі Олівер закриває свої ресторани. Що сталося та хто в цьому винен
Через це всі заклади переходять під зовнішнє управління, повідомляє видання Reuters. Нова керуюча компанія KPMG буде змушена закрити 22 ресторани з існуючих 25. Таким чином, без роботи залишаться більше тисячі людей.
Я глибоко засмучений цим результатом і хотів би подякувати всьому персоналу і наших постачальників, які вкладали свої душі й серця в цей бізнес більше десяти років. Я розумію, наскільки це складно для всіх, кого це торкнулося.
За словами Джеймі, він заснував мережу Jamie’s Italian у 2008 році для позитивних зрушень в середньому сегменті ресторанного ринку в Британії. “Ми прагнули запропонувати хорошу ціну і набагато якісніші інгредієнти, найкращі стандарти, а також неймовірну команду, яка розділяла мою пристрасть до чудової їжі та сервісу. І ми це зробили”, – наголосив Олівер.
Як пише The Guardian, за останній рік виручка закладів Джеймі Олівера знизилися на 11% і він намагався продати свою мережу. Найцікавіше, що наприкінці 2016 року мережа його ресторанів вже була на межі банкрутства. Але тоді Оліверу вдалося врятувати бізнес, вклавши свої особисті кошти – спочатку 7,5 млн фунтів стерлінгів, а потім ще 5,2 млн фунтів.
“У нас просто скінчилися гроші. У мене було дві години, щоби вкласти гроші та врятувати компанію, або все пішло би нанівець того ж самого дня. Все було настільки погано і настільки драматично”, – розповів минулого року Джеймі в інтерв’ю Financial Times.
Після цього Олівер закрив 12 своїх ресторанів з 37, а також звільнив близько 600 співробітників. Зараз під загрозою скорочення знаходяться близько тисячі людей, передає «Бі-бі-сі».
Джеймі Олівер – відомий британський шеф-кухар, автор популярних кулінарних книг і телепрограм. Він став відомим завдяки своїй програмі “Голий кухар” (Naked Chef), що вперше вийшла на екрани понад 20 років тому. Він також активно просував ідею здорового харчування і виступав за реформи у шкільних їдальнях.
Мережу ресторанів Jamie’s Italian Олівер заснував у 2008 році. Останні два роки мережа стикнулася з великими фінансовими проблемами. Оліверу вже довелося закрити низку ресторанів Jamie’s Italian і Barbecoa. У 2017 році він закрив останній зі своїх ресторанів мережі Union Jacks, а також припинив видавати журнал Jamie, який виходив майже 10 років. У 2015 році в одному з інтерв’ю він зізнався, що більше 40% його проектів та інвестицій були невдалими.
Фото на обкладинці: Peter Kramer/NBC/NBC NewsWire via Getty Images