Спецпроєкти

Скільки персонажів померло за всі сезони “Гри престолів”


Не жартував про кількість смертей у “Грі престолів” ліше лінивий. А у Washington Post вирішили піти далі від жартиків і створили цілий ілюстрований гід за кількістю померлих персонажів.

Всього за 8 сезонів загинуло 6887 персонажів. Ті, хто працював над гідом, наголошують – вони рахували в тому числі повсталих мерців та тварин. Смерті враховувалися, якщо їх показували або інші персонажі казали про це.

Найменше смертей було в першому сезоні – всього лише 59. Після першої жертви – цілком позитивного персонажа Неда Старка – глядачі вже збагнули, що ніхто з героїв не застрахований від безжальних сценаристів та самого автора книг, Джорджа Мартіна.

Другий сезон вже набирав обертів: автори проекту нарахували 130 смертей. Перша велика битва, яку побачили глядачі: бій при Чорноводній. До речі, головних героїв у цьому сезоні загинуло не так багато (відносно).

У третьому сезоні “недорахувалися” 87 персонажів. Одне лише Червоне Весілля забрало життя чотирьох головних героїв.

Четвертий сезон кровожерливіший від усіх попередніх – 181 смерть. Але це ще квіточки, далі було гірше.

У п’ятому сезоні загинуло 246 персонажів. Лише битва в Суворому Домі вкрала 98 життів.

Шостий сезон – 540 смертей. У Бою Бастардів загинуло 168  персонажів, але Серсея врешті-решт все одно вбила більше.

За сьомий сезон померло 1096 героїв. До цього сезону кількість головних персонажів суттєво зменшилася. Одною з найболючіших стала смерть Візеріона (який, на думку багатьох, або взагалі не мав померти, або хоча б трохи пізніше).

Усі рекорди (у тому числі за незадоволеністю фанатів) побив восьмий сезон: в ньому померло 4548 персонажів.

“Найуспішнішим” вбивцею виявився Дрогон, що несе відповідальність за смерті 1426 персонажів. На другому місці, як не дивно, Ар’я Старк, яка винна у смертях 1278 осіб.

Щоб зробити гід, журналістці Шеллі Тан знадобилося передивлятися кожну серію кілька разів.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь