Спецпроєкти

Ян Каллум залишає JAGUAR: хто тепер буде керівником відділу дизайну

Після 20 років керування відділом дизайну компанії Jaguar Ян Каллум залишає цю посаду. Він вже встиг прокоментувати цю новину і розказав про свою кар’єру у Jaguar, назвавши її неймовірною.

Одним із моїх найбільших досягнень стало створення XF, який став початком нової ери, коли Jaguar перейшов від традиційного дизайну до сучасного. Це був значний поворотний момент у нашій історії. Для мене створення Jaguar F-TYPE було мрією, яка здійснилася, а Jaguar I-PACE дав можливість створити щось неймовірно інноваційне, що дійсно змінило сприйняття Jaguar – і його успіх свідчить про досягнення бренду. Я прийняв посаду з місією повернути рівень дизайну Jaguar до тієї планки, на яку він дійсно заслуговує. Це зайняло 20 років, але я вірю, що досягнув того, що планував. Беручи до уваги силу обох наших продуктів і дизайн команди, я відчуваю, що наразі для мене, як для особистості та професіоналу, час йти далі та втілювати інші дизайн-проекти.

З 1999 року Ян зібрав команду дизайнерів світового рівня і започаткував цілу дизайн-філософію. Він відновив лінійку продуктів, серед яких F-TYPE – перший двомісний спорткар Jaguar з моменту виходу культового E- TYPE – салони модифікацій XE, XF та XJ, а також перші позашляховики F-PACE, E-PACE та найновіший повністю електричний I-PACE, який у квітні цього року отримав нагороди «Автомобіль 2019 року», «Найкращий автомобільний дизайн» і «Найбільш екологічно чистий автомобіль 2019 року».

Каллум наголосив, що щасливий залишатися із компанією в якості консультанта. Місце Яна обійме Джуліан Томсон, який до цього керував відділом креативного дизайну.

Що про нову посаду каже сам Томсон:

Для мене честь прийняти посаду директора з дизайну Jaguar. Це буде великою честю - керувати такою талановитою командою та продовжувати наш успіх. Автомобільний дизайн завжди розвивався швидко, але наразі це відбувається швидше, ніж будь-коли. Я радий бути тим, хто гарантує компанії Jaguar лідерство у дизайні та спроектує автомобілі майбутнього».

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь