Спецпроєкти

У Нью-Йорку заборонили видаляти пазурі котам


Відтепер пухнасті домашні тваринки Нью-Йорку можуть бути спокійними: їм більше не видалятимуть пазурі.

Операція для котів та кішок доволі болюча, а також небезпечна. Вона може викликати як невелику кровотечу, так і спричинити гострі запальні процеси. Найближчим часом заборона на операцію у Нью-Йорку почне діяти.

Законодавство заборонить проводити видалення кігтів, фаланг пальців і підрізання сухожиль котам і кішкам. Лікарі (або божевільні власники тварини), які порушать закон, мають сплатити штраф до тисячі доларів. Виключення робиться лише у випадках, коли видалення пазурів необхідно для збереження здоров’я пухнастика.

Додамо, що подібні операції також можуть призвести до того, що котик відмовиться ходити до лотка і частіше кусатиметься. Через зміни у поведінці деякі власники навіть віддають своїх котів до притулку – це у кращому випадку – або просто залишають на вулиці.

Якщо ви переживаєте за меблі/шпалери/лінолеум більше, ніж за власну тваринку – краще її взагалі не заводити. І не примушуйте вже заведену страждати від операцій: ваша ідеально збережена оббивка канапи не варта здоров’я маленької істоти, яка вас дуже любить.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь