Спецпроєкти

Рай для серферів: як проходив вейксерф-фестиваль Kyiv City Swell


Перший в українській історії вейксерф-фестиваль Kyiv City Swell відбувся з 11 по 16 червня. Він проходив на базі клубу City Swell у парку Муромець. Як все було, і чому такі фестивалі роблять наше життя кращими, розказуємо детально.

Як проходив Kyiv City Swell

4 дні всіх бажаючих тренували професійні європейські та американські райдери: чемпіон світу Шон Сільвейра, прорайдер з 12-річним стажем Шон Камінгз, а також Маркус Ламер, Майк Кунц, Ксенія Наумова та Георгій Маркарян. Усі бажаючі могли потренуватися тримати рівновагу та виконувати трюки на спеціально встановлених батутах та баланс-бордах.

Наприкінці фестивалю відбулися дводенні золоті змагання “World Series of Wakesurfing”. 72 спортсмени із 9 країн боролися за першість у двох дисциплінах: ским та серф. Також участь у змаганнях брали і діти від 6 до 12 років. Глядачі могли побачити всі деталі змагань: з катерів велася трансляція на екрани, які були розташовані у комплексі, і на сайт асоціації вейксерфінгу.

Розважав гостей конкурсами та коментарями трансляції співак і чоловік Наді Дорофеєвої Володимир Дантес. Тема вейксерфінга йому не байдужа: він є великим шанувальником цього виду спорту.

За музичний настрій відповідали Vnuk, Єгор Петров і Кшися Тачанська.

Не обійшлося і без інших зіркових гостей: на фестивалі були присутні брати Клички та Данило Корогодський.

Завершився фестиваль гучною вечіркою із нагородженням переможців.

Переможці

  • Дивізіон PRO – Шон Сільвейра і Яна Глуміліна;
  • дивізіон OUTLAW у дисципліні SURF – Георгій Маркарян і Рейч Сегер, у дисципліні SKIM – Майк Кунц і Майя Сметана;
  • SKIM для аматорів – Марина Михалко і Томас Франт, SURF для аматорів – Станіслав Корольков і Валерія Голдова;
  • категорія MASTERS – Максим Строгонов;
  • категорія Juniors – Сава Мамонтов;
  • серед дітей – Леон Франт і Філіп Волчек.

Від організаторки Марини Михалко:

“Вся команда намагалася створити дружню і веселу атмосферу, щоб змагання запам’яталися, і люди залишали нас не тільки із новим досвідом, а й з новими друзями. У нас вийшло, завдяки друзям Караван Outlet, Trywake, Malibu, Ulet.pro! Ми щасливі, що почали таку велику справу для популяризації молодого, але вже улюбленого багатьма виду спорту. Будемо продовжувати щороку”.

А від себе нагадаємо про День доброго серфінгу – можливість спробувати свої сили у цьому незвичайному виді спорту і допомогти онкохворим дітям. 50% прибутку від тренувань підуть на благодійну кампанію KIND CHALLENGE для допомоги онкохворим дітям – підопічним фонду Таблеточки. Деталі – за цим посиланням.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь