Спецпроєкти

“Він хотів би бачити мир на Землі”: як мером каліфорнійського міста став пес

В Ідільвілді (США, штат Каліфорнія) наймиліший мер у світі. Макс Мюллер II або просто Макс – шестирічний золотистий ретривер, який успадкував цю посаду і офіційно залишиться правителем до кінця свого життя.

У ретривера є двоє заступників. Це його родичі з Огайо – Майки та Мітці.

Насправді реальної політичної влади песик не має: містом керує округ. Але Макс насправді ідеальний мер – він з’являється на вулиці щодня і спілкується з мешканцями (які люблять із ним фотографуватися). Також пухнастий правитель допомагає популяризувати місцеві благодійні організації, бере участь у міських заходах, відвідує будинки, школи та пенсійні спільноти.

За словами головного помічника мера, Макс змалку був ідеальним, спокійним та врівноваженим цуценям, тому підходив на цю посаду як ніхто інший. “У своєму серці він хотів би бачити мир на Землі при житті”, – зазначив керівник штафу Філліс Мюллер.

Попередній мер, Макс I, був призначений в рамках збору коштів на порятунок тварин. Під час свого другого терміну правління пес помер, і Мюллер почав шукати його родичів. Так і знайшовся Макс II, який, за словами Мюллера, одразу виглядав як новий мер.

“Він любить усіх безумовно, тому я думаю, його теж так люблять”, – каже помічник Макса II.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь