Спецпроєкти

Історії повернення до мирного життя: презентація проекту “Дотик”

21 червня у приміщенні Veteran Hub відбулася презентація фотовиставки мультимедійного проекту «Дотик». Цей проект – історії повернення українських військових до мирного життя.

Протягом 45 днів щотижня на сторінках видання «Новое Время» розповідали про родини військовослужбовців і те, як українські захисники поверталися з війни. 24 червня виходить остання серія проекту.

Сім різних родин знайшли сили відповісти на відверті запитання: розказати про полон, поранення, службу, відновлення стосунків після розлуки.

Олена Пінчук, засновниця Фонду Олени Пінчук:

Цей проект не міг не народитися у Ветеран Хабі, бо саме тут ми робимо все, щоб створити коло довіри для відвідувачів. Сотні ветеранів та їхні родини пройшли через руки психологів Хабу та змогли зберегти і поліпшити стосунки вдома. Історії їхніх перемог над страхами, тяжкими спогадами та порожнечею, яку лишає війна, мають бути розказані. Всім, хто був на війні і тим, хто допомагав військовим, важливо розуміти, який шлях проходить ветеран та його близькі вже після повернення до мирного життя.

Івона Костина, голова правління Veteran Hub:

Для мене «Дотик» – спроба показати історію повернення з війни рівноцінно: з боку тих, хто зустрічає, і тих, хто повертається. Близькі військових вдома переживають власний, абсолютно самостійний досвід війни: зі страхом від "абонент не може прийняти ваш дзвінок", численними коментарями сусідів та увімкненими новинами на кухні. Нам вдалось почути 7 унікальних історій родин, в яких чоловіки повернулись зі Сходу. І вони не схожі на те, що ми очікували почути.

Історію кожної родини супроводжуть чорно-білі світлини, які представлені в експозиції фотовиставки. Фотограф Микита Завілінський зізнається, що відсутність кольору на фотографіях підкреслила неприховані людські емоції.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь