Спецпроєкти

Ресторанні новини: спрінг-роли із баклажанами, грузинські бургери та омлет з устрицями


68
Сезонне оновлення меню у київських закладах, нове міське кафе у Харкові зі стравами народів світу та новий паб у Львові, який засновники закладу називають «пивним ательє».

Редакторка розділу «ЇЖА» Маша Сердюк розповідає про гастрономічні новини в Києві та за його межами.

У ресторані DOM №10 (вул. Спаська, 10)  оновили меню та коктейльну карту, додавши у свій асортимент коктейлі на основі шампанського від легендарної марки G.H. Mumm Champagne. До шампанського і коктейлів шеф-кухар ресторану Георгій Шаруєв розробив літнє меню на основі страв з морепродуктів, риби, сезонних овочів і свіжих ягід: молюски з тартаром з авокадо, полуниці і огірка; запечена морська камбала з ніжним соусом, запашними травами і каперсами; домашня паста з молюсками та шавлією у білому вині; сирна страчателла з томатами і зеленим маслом; андалузький гаспачо з овечою фетою. На десерт радимо замовити джелато на основі шампанського з персиком, холодною полуницею і фісташковою крихтою. Основне меню ресторану також поповнилося легкими літніми стравами: цукіні-карпаччо з рікоттою, холодником, середземноморським соте із морепродуктами, брокколі на грилі з горіховою еспумою.

У ресторані Spicy NoSpicy (вул. Велика Васильківська, 114) також оновили меню, додавши кілька сезонних страв. Так, цього літа шеф-кухар Юрій Приємський пригощатиме холодним супом куксі, який він готує у найкращих традиціях Сеулу – з омлетом, овочами, зеленню і локшиною. Також серед новинок меню – курка в апельсиновому соусі із паровим рисом, бургер Made in China з рубаною качкою, поке з білої риби – класичний винахід японців, яким не сиділося спокійно на Гаваях – сира риба, варений рис, овочі та соус. Також рекомендуємо скуштувати хрусткі баклажани у соусі чилі, тартар з лосося з рисовими чіпсами, спрінг-роли з баклажанів, стейк з лосося із сорго, хрусткі кальмари з сіллю та чилі та вісім нових коктейлів – по одному на кожен тиждень літа.

Сезонні новинки можна скуштувати й у ресторані Under Wonder (вул. Велика Васильківська, 21). Рекомендуємо замовити тут огірковий суп – холодний та свіжий, з м’ятою та шматочками маринованого лосося. Також радимо скуштувати салат із хамоном, рукколою, малиною, сиром Філадельфія та лимонно-гірчичною заправкою – дуже літня та свіжа страва. Не оминайте увагою морозиво та сорбети, які розробила Дарія Гросицька на основі ферментованих масел та спецій: обліпиха з буряковими цукатами, естрагон та розмарин, шоколад та лаванда. Також в ресторані можна замовити авторські лимонади зі смаком тархуну, груші, лаванди чи цитрусу. Лимонади, до речі, можна випити як у закладі, так і у форматі take-away – дуже вдале рішення для літньої спеки.

У ресторані «Чачаварня» (вул. Пушкинська, 1-3/5) також оновили меню. Шеф-кухар закладу підготував три нових бургери на мангалі: ніжна булочка за таємним рецептом, котлета із телятини або індички та свіжі хрусткі овочі. Крім того, у меню можна знайти нові десерти з полуницею. Радимо скуштувати  полунично-мусовий торт на мигдальному бісквіті, пеновані (листковий хачапурі) з полуницею та ванільним морозивом, а також полуничний коктейль з двома видами грузинського вина.

У ресторані грецької кухні Taverna (Русанівська набережна, 4) розпочинаються грецькі канікули. Цими вихідними на всіх гостей закладу чекає велике грецьке свято: найсвіжіший улов ставриди, анчоусів і корюшки тут готуватимуть у фритюрі, а барабулю прямо при вас смажитимуть на грилі. Окрім того, з 21 по 23 червня тут наливатимуть просекко за спеціальною ціною у 79 грн за бокал.

У сімейному ресторані Bootlegger (пр-т Соборності, 5) запустили меню сніданків. Тепер розпочинати свій день мешканці лівого берегу можуть англійським сніданком, різноманітно приготованими яйцями – пашот, бенедикт, яєчня, омлет – вівсяною кашею на звичайному або кокосовому молоці, хумусом з авокадо та сирниками. Меню сніданків діє у будні з 9 до 12, до кожного сніданку подають безлімітну фільтр-каву.

У мережі гастролавок «Чорноморка» почало діяти меню рибних сніданків. Омлет з устрицями, млинці з картоплею та макреллю, вівсяна каша з лобстером або консервованим вугрем, зрази з макреллю та грибами, шакшука з мідіями, хумус з щупальцями кальмарів та картопляна запіканка з окунем і креветочною рибою. А також канапки з рибними намазками та морепродукти – смажені чи тушковані у вершковому соусі, які тут подають з омлетом, яєчнею, картопляними оладками або вівсяною чи кукурудзяною кашею. Рибні сніданки вже запустили в «Чорноморці на Гончара» (вул. Гончара, 15/3), трохи згодом їх можна буде скуштувати у всіх «Чорноморках» країни.

У ресторані Савви Лібкіна «Риба у вогні» (вул. Сагайдачного, 23А) ввели меню одеських сніданків. Відтепер зранку тут пригощають сирниками з медом із одеської акації, лінивими варениками зі сметаною, оладками з кабачків, цільнозерновою вівсяною кашею (її для вас можуть зварити як на воді, так і на молоці – звичайному або соєвому) і тонкими млинцями із соленим або солодким кисломолочним сиром. До кожного сніданку подають фірмовий трав’яний чай.

У Харкові відкрилося міське кафе «Харёк» (вул. Трінклера, 2). У меню зібраний мікс страв різних народів світу. Тут можна скуштувати як устриці з яблучним соусом або яловичий язик у місо-соусі, так і печінковий паштет, домашній салат із сезонних овочів, качину грудку з кашею з броколі, гавайський салат поке, тайський суп Том Ям з морепродуктами, окрошку на кефірі, а також різотто, бургер з телятиною, пельмені та багато іншого. У меню бару – домашні лимонади та смузі, чай, кава, пиво та пристойний вибір вина, міцного алкоголю і коктейлів. На сніданок тут можна замовити панкейки з рікоттою та свіжими свежими ягодами або окату яєчню з боттаргою – так називають сушену рибну ікру.

А у Львові відкрився паб Craft&Kumpel (вул. Кульпарківська, 200). Засновники називають свій заклад «пивним ательє», яке спеціалізується на крафтовому та класичному пиві власного виробництва, пивних коктейлях та спеціально підібраних до них стравах. Усі страви тут готуються та подаються у вигляді оригінальних сетів під назвою «авантурки»: елегантні канапки, сирні боли, грісіні з пастрамі, дуети супів та паштетів і ще безліч сучасних страв. У закладі працють «пивні майстри» – пивні сомельє та гастро-спеціалісти, котрі добре знаються на особливостях пивоваріння, розуміються на сортах пива та їх поєднанні з їжею. Вони допоможуть підібрати найкращі авантурки до кожного сорту пива та проведуть фахові дегустації для гостей.

А у Києві, тим часом, розпочав роботу ресторан «Причал» (Набережне шосе, 11) – чудова локація для відпочинку біля води. Дворівневий заклад позиціонує себе як сімейний ресторан. Дизайн інтер’єру виконаний у приємних біло-блакитних тонах: м’які дивани, ковані крiсла, багато зелені та натурального дерева. У меню акцент зроблений на стравах з риби та морепродуктів: ароматна уха, пікантний іспанський суп з крабами,  італійська паста з лососем, а також страви, приготованi на вугiллi. Для любителів м’яса у меню знайдеться шашлик зі свинини, телятини й індички, який тут готують на відкритому вогні.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь