Спецпроєкти

Подорожуй допомагаючи: 6 програм волонтерства по всьому світу


Кажуть, що волонтерство — це найкоротший шлях до щастя. Віддаючи, ми отримуємо ще більше взамін. Сучасний світ можливостей доводить, що волонтером може стати будь-яка людина, якій не байдужа доля суспільства та яка знає, що може допомогти собі та іншим. Окрім того, що волонтери допомагають тим, хто цього потребує, вони ще й постійно знайомляться з новими людьми, подорожують, відкривають у собі нові таланти та розвивають корисні навички. Найзручніший спосіб отримати весь цей досвід — це взяти участь в одній з волонтерських програм, які регулярно пропонують не лише українські, а й міжнародні організації.

Організація Об’єднаних Націй

Найвідоміша правозахисна організація у світі пропонує зареєструватися у Global Talent Pool («резерві талантів»). Кандидатів, чиї анкети там знаходяться, можуть обирати для проектів, що пропонуються агенціями ООН. Кожного року заявки подають більше 2000 людей. Допомогти Організації можна трьома способами: волонтерством за кордоном, у рідній країні кандидата та онлайн волонтерством.

За кордоном волонтери працюють від 6 до 12 місяців, їх забезпечують фінансами, страхуванням та щорічною відпусткою. Для цього потрібно відповідати певним вимогам: досягнути 25 років, мати вищу освіту, досвід роботи не менше 2-х років (особливо цінується волонтерський).

Щоб стати волонтером у рідній країні (на 2-4 тижні), потрібно бути її громадянином, старшим 22-х років, мати диплом про вищу освіту, 2 роки досвіду роботи, знати одну із робочих мов ООН.

Організація також пропонує вакансії у різних категоріях для роботи онлайн, кожна з них має свої вимоги. Детальніше про них та програми волонтерства можна дізнатися на офіційному сайті.

AIESEC

Це міжнародна організація, яка дає можливість змінювати світ, працюючи волонтером на соціальних проектах за кордоном. Для того, щоб ним стати, потрібно зареєструватися та переглянути усі проекти, які з’являться на електронній пошті. Варто вибрати кілька проектів, які тебе найбільше цікавлять та подати на них заявку. Після цього з тобою зв’яжеться людина, яка відповідає за цей проект, запросить на співбесіду та запропонує участь у стажуванні. Вже тоді можна починати готувати документи та візи. Усі проекти AIESEC спрямовані на вирішення важливих соціальних проблем, дають міжкультурний та підприємницький досвід. Тривалість стажування — від 4 до 8 тижнів, основною мовою є англійська. Більше про стажування можна дізнатися на веб-сайті.

Товариство Червоного Хреста

Волонтерство — це невід’ємна частина наймасштабнішого у світі гуманітарного-правового руху. Волонтери організації працюють у різних напрямках: допомагають літнім людям, маленьким дітям, беруть участь в акціях проти небезпечних хвороб. Стати волонтером може будь-яка людина, яка має сильну особисту мотивацію, готова присвячувати цьому хоча б кілька годин на тиждень та є активно залученою у місцеві спільноти. Червоний Хрест працює для того, аби зробити світ гуманнішим, відкритішим та комфортнішим місцем для життя. Аби стати частиною волонтерської спільноти, треба заповнити анкету.

Ukrainian Volunteer Service

Найбільша організація волонтерів в Україні розвиває цей рух, навчаючи та тренуючи волонтерів з усіх регіонів. UVS проводить навчальні тренінги для волонтерів, формує спільноти по Україні, навчає роботі з громадськими організаціями за міжнародними стандартами, готує та координує волонтерів для різних подій, фестивалів, бізнес-конференцій та волонтерських акцій. Детальніше почитати про роботу Української служби волонтерства можна тут (посилання на нашу статтю), а зареєструватися та стати частинкою волонтерської сім’ї — за посиланням.

Будуємо Україну Разом

Це волонтерський проект, який дозволяє подорожувати Україною та допомагати людям, які цього потребують. Кожного року молодь з усієї країни відвідує різні регіони та допомагає сім’ям у скруті відновлювати домівки, підтримує місцеві громадські простори та молодіжні платформи. У проекті беруть участь не лише українці, а й волонтери зі США, Росії, Білорусі, Нідерландів, Італії, Словаччини, Польщі, Литви. Волонтером може стати людина, яка досягнула 16-ти років і отримала на це письмовий дозвіл від батьків; з 18 років такий дозвіл вже не потрібний. Програми надають безкоштовне проживання та харчування, а гроші за дорогу повертають у розмірі 50% або 100%, залежно від транспорту. Не зволікай і реєструйся за посиланням.

GoCamp

Це волонтерська організація, яка шукає людей, що володіють англійською, німецькою чи французькою мовами та хочуть приїхати до України, щоб стати культурними амбасадорами. А ще — ділитися знаннями про світ, навчати мови та ставати наставниками для дітей. Волонтери GoCamp живуть у приймаючих сім’ях українців, де знайомляться з нашою культурою. Вони стають частиною глобальної родини GoCamp, яка налічує більше 800 волонтерів із 67 країн. Близько 144 тисяч українських дітей вже отримали можливість оцінити міжкультурний досвід, перейнятий від волонтерів. Організатори сподіваються, що до наступного року 1,5 млн школярів стануть учасниками національного проекту. У 2019 році GoCamp організовує три сесії: від 30 травня до 14 червня, від 6 до 21 червня та від 8 до 23 серпня. Встигни подати заявку за посиланням!

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь