Спецпроєкти

10 речей, які з часом стають тільки кращими


Час нещадний. Це великий вселенський митець, який додає останні штрихи до всього, що створює людина і природа, і все, рано чи пізно, руйнується. Але деякі речі вічні – час, який до іншого ставиться жорстоко, переосмислює їх до нового рівня прекрасного та корисного.

Від консервації до смартфонів – ми зібрали добірку найбільш вдалих речей, що стають тільки кращими.

Чавунні сковорідки

Спадок минулих поколінь. Ще твоя бабуся колись готувала на ній свою першу яєшню, а тепер це робиш і ти. Її неможливо зіпсувати: досить трохи обпалити, очистити, і вона – як нова.

Таку сковорідку можна знайти на старій квартирі, яку щойно взяв/ла у оренду, на стрісі серед інших речей минулих епох або ж на плиті – де вона прослужила увесь цей час. Кращий антипригарний ефект з усіх можливих “інновацій”, які коли-небудь придумували розробники, –  унікальне обсмажування, притаманне тільки такій сковороді. Мастхев, ніяк інакше.

Вино

Що може бути кращим за старе вино з погребу? Правильно. Теж вино у твоєму келиху. Стосується, однак, найбільше червоного вина  – з часом його смак стає набагато багатшим та приємнішим.

А домашнє вино після декількох років витримки – це напівтермоядерний напій, у якого, однак, з’являється свій особливий вайб, не притаманний нічому іншому.

Смартфони Nokia

Фінські смартфони Nokia об’єднують надійність та інновації від Google. Як вони стають тільки кращими?

Девайси отримують два роки гарантованих апдейтів Android. Версія програмного забезпечення, яку ми отримуємо «з коробки», буде регулярно оновлюватися довгий час і на ньому буде завжди актуальний Android.

Протягом трьох років (щомісяця) усі смартфони Nokia отримують “патчі безпеки”. Google, перевіряючи постійний потік нових додатків, гарантує повний захист пристроїв – і за безпеку своїх даних чи фото можна не хвилюватись.

Штучний інтелект у смартфонах Nokia допомагає обробляти фото і оптимізувати роботу, а сам багато вчиться. Наприклад, адаптується під ваші життєві ритми – вимикає непотрібні додатки, щоб зберегти батарею, і передбачає, який із них треба відкрити у той чи інший час.

Тепер смартфон здатен оптимізувати не тільки себе, а й ваше життя – Google Assistant допоможе миттєво відповісти на будь-які запитання, прокласти маршрут або запланувати зустріч. Для цього на корпусі Nokia 4.2 навіть зарезервували окрему кнопку швидкого доступу.

Мариновані огірки

Чим довше вони маринуються, тим краще – однак, варто слідкувати за герметичністю банки. Якщо усе гаразд, то із часом огірки стають смачнішими та набагато кориснішими.

Є крайня межа маринового фетишу, і це – квашені огірки. Це огірки, у яких води не 98%, а усі 120 – працює і як закуска (у парі з такими ж квашеними грибами), і як засіб від похмілля – усі знають про чудодійні властивості маринаду, який залишається після вечірки.

Роберт Дауні Молодший

Класичний випадок «пізнього» розквіту. У компанію Роберта впишеться, наприклад, Раян Гослінг. Пов’язано це, однак, з успіхом марвелівської “Залізної людини” та “Месників” – величезної серії сплутаних у єдиний всесвіт історій, де герой Роберта грає одну з ключових ролей.

А цього і зовсім могло не бути – усі пам’ятають історію про депресії та токсичні залежності Роберта у нульових. Однак, життя склалось для нього щасливим сценарієм.

Сімейні зв’язки

Спочатку ви багато сваритесь. Згодом шукаєте згоди, розуміючи, що потрібно знайти баланс один з одним. А з часом не залишається нічого, крім тісного сімейного партнерства.

Вічна боротьба поколінь закінчується дорослішанням обох сторін конфлікту, а якщо сварки продовжуються, то відбуваються за алгоритмом, який уже навряд можна змінити – якщо з роками нічого не змінилось. І це теж, у певному розумінні, баланс.

Гелен Міррен

А все тому, що слідкує за своїм здоров’ям – у свої 73 виглядає блискуче, і працює не менше, ніж молоді актори Голлівуду. У пошуковиках люди шукають, як вона виглядала раніше – і дивуються, як природа зберегла її яскраву зовнішність.

Справа, не у тому, як вона виглядає – а у таланті акторки та наполегливій праці над собою. Оскари та Глобуси вона уже заслужила раніше, а наразі передає свій цінний кіно- та театральний досвід новим поколінням акторів.

Поношені джинси

Вони можуть чекати на тебе у шафі безліч днів, але у найнеобхідніший момент завжди напоготові. Старі джинси добрі тим, що пристосувались до твоєї фігури – тому їх легко носити. І тому любити.

Поношені джинси настільки культове явище, що виробники навмисно випускають серії старих, потертих та подертих штанів, щоб кожен зміг відчути себе автентичним/ою. Хоча з навмисним пошкодженням джинс впоратися може кожен, у кого в руках опинилися ножиці.

Альбоми Каньє Веста

Каньє хоч і з’їхав з глузду, але усі (майже) його альбоми попередніх років проходять перевірку часом. My Beautiful Dark Twisted Fantasy, Yeezus, навіть The Life of Pablo – все ще новаторський дарунок, вочевидь, геніального митця, якого досі не усі розпізнали.

Минулого року Каньє спродюсував 5 альбомів,  які виходили ледь не щотижня. З них вічною класикою залишиться проект KIDS SEE GHOSTS разом з Kid Cudi. Людина, яка у нульових називала себе богом музики, продовжує нарощувати свій творчий спадок та підтверджувати свої слова діями.

Шкіряний гаманець

Шкіра з роками стає більш гладкою та м’якою, за це ми і любимо старі поношені гаманці і не надто довіряємо новим. Такі гаманці переходять від батька до сина, як, скажімо, годинники.

Він пережив усі вигини та кишені різних розмірів, падіння та удари, адаптувався до непотрібних чеків та купюр різних держав. Викидати таке диво заради нового – безглуздо.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь