Спецпроєкти

alyona alyona оголосили претенденткою на міжнародну музичну премію Anchor


Українська реперка alyona alyona потрапила до списку претендентів на перемогу в міжнарожному музичному конкурсі Anchor.

«Хіп-хоп як сила: Альона Савраненко, під псевдонімом alyona alyona, читає реп рідною українською мовою. І те, як її слова течуть, шиплять, вибивають і мчать? Одним словом: вау. alyona alyona вже стала взірцем для наслідування в Україні. Її відеоролики, в яких вона з гордістю танцює як королева вулиці серед будинків свого рідного селища Баришівка, або зображує себе казковим матріархом у дистопічному світі, мають мільйони глядачів.

Тепер вона вже не передає своє повідомлення – інформативне та часто жартівливе – як вихователь дошкільного віку, але як потужний виконавець репу. У квітні 2019 року Альона випустила свій альбом “Пушка”. І це справді пушка»  – пишуть про alyona alyona на сайті премі.

Колишня вихователька дитсадка Альона Савраненко у 2018 році стала зіркою YouTube, випустивши перший альбом «Пушка», який складається з 13 пісень.  Перший кліп на пісню «Рибки» alyona alyona набрав майже 2 млн переглядів на Youtube.

ANCHOR — міжнародна музична премія, яку вручають найбільш перспективним молодим талантам. З 2016 року нагородження відбуваються щороку в вересні під час міжнародного фестивалю Репербан (Reeperbahn Festival) у Гамбурзі, Німеччина.

Раніше, The New York Times додав українську реперку в топ-15 артистів з Європи, на яких варто звернути увагу. Видання Independent взяли інтерв’ю в української реперки про те як феміністка, бодіпозитивна колишня вчителька дитячого садка змінює український реп. Прочитати можна на сайті видання.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Теги:
Ми в Телеграмі
підписуйтесь