Спецпроєкти

Мистецтво+віртуальні технології: на річковому вокзалі пройде медіа-арт виставка ARTEFACT: Chernobyl 33


З 26 вересня по 6 жовтня на Річковому вокзалі вперше пройде міжнародна медіа-арт виставка ARTEFACT: Chernobyl 33.

ARTEFACT: Chernobyl 33 — це мистецький відгук на проблему інформаційної трагедії Чорнобиля: замовчування правди, пропаганда, маніпулювання. Виставка досліджує як ці явища вплинули тоді на українські сім’ї. До того ж, які наслідки мають і сьогодні. Мета ARTEFACT: Chernobyl 33 — через медіа-арт спонукати до переосмислення ролі Чорнобиля в минулому української нації.

Виставка інноваційного типу: вона поєднає сучасні технології медіа-арту, VR та AR-технологій, параметричну архітектуру, лазерні та проекторні інсталяції, кінект та інші напрями. 

«Медіа-арт – мова 21 сторіччя. Мова, яку зараз розуміє весь світ. Ми хочемо презентувати Україну як інноваційну країну, яка є на одному рівні з Європою. Отже, доносити усі меседжі та емоції ми будемо саме за допомогою аудіовізуальних ефектів та технологій, де використовуються різноманітні лазери, світло, голограми, AR, VR. Дуже цікаво, як українські митці переосмислюють Чорнобиль у контексті його інформаційної складової саме через новітні технології, медіа та сучасне мистецтво»  – розповідають українські куратори виставки Ярослав Костенко та Валерій Коршунов.

 

Виставка створюється за підтримки Українського Культурного Фонду, під керівництвом міжнародного куратора з Іспанії та за участю українських і європейських митців, музикантів, експертів. До створення одного з експонатів долучився й всесвітньо відомий музикант Dub FX.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь