Спецпроєкти

26-ий Book Forum огосив програму заходів


Book Forum – це книжковий ярмарок і Львівський міжнародний літературний фестиваль, який відбувається щовересня у Львові з 1994 року. Форум спрямований на заохочення читання та просування літератури, розвиток книговидавництва та бібліотечного сектору, підвищення культурного та освітнього рівня молоді. 26-ий літературний фестиваль відбудеться 18-22 вересня. Фокусна тема цьогорічного Book Forum  – «Відшукування причетного» за мотивами однойменного вірша львівського поета Грицька Чубая про пошук спільної мови та розуміння, турботу про довкілля, свіжий погляд на закостенілі тези, зв’язок між поколінням.

У програмі понад 700 літературних, мистецьких, освітніх і соціальних заходів, які відбудуться на 40 локаціях.

На п’ятиденному фестивалі, зокрема, поговорять про те, кому потрібні літературні фестивалі; представлять фотовиставку та відеоматеріали експедиції Автостопом в Антарктиду; обговорять комікси, авантюрні романи, детективний роман; відбудеться багато читань української поезії; прочитають лекцію про американських письменників у Парижі 1930-х; презентують перший український переклад Джона Мільтона «Утрачений рай».

Головною подією буде зустріч із зірковою гостею фестивалю – індійською письменницею Арундаті Рой та презентація її останньої книги «Міністерство граничного щастя». Арундаті Рой – індійська екофеміністська письменниця, активістка з питань соціальної справедливості й економічної нерівності, противниця неоліберальної глобалізації та політики Індії щодо ядерної зброї. Письменниця відома романом “Бог дрібниць”, яку відзначили Букерівською премією 1997 року, переклали 40 мовами світу, видали тиражем понад 8 млн примірників.

«Ця задушевна епопея про Індію останніх двох десятиліть є чудовою: політичною, але не повчальною; щирою, але іронічною; сповна поетичною», – «The Telegraph» про роман «Міністерство граничного щастя».

Серед основних заходів Book Forum:

  • 26 Національний книжковий ярмарок
  • 25  Церемонія вручення премії «BookForum Best Book Award»
  • 15 Фестиваль дитячого читання «Книгоманія»
  • 14 Міжнародний літературний фестиваль
  • 11 Ніч поезії і музики
  • 10 Всеукраїнський бібліотечний форум
  • 8  Благодійна акція  «Третій вік: задоволення від читання»

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Теги:
Ми в Телеграмі
підписуйтесь