Спецпроєкти

У Києві відкривають Музей Кіно


На честь Дня українського кіно та 25-річчя Довженко-Центру 12 вересня відкриють довгоочікуваний Музей Кіно. Відкриття музею відсвяткують прем’єрною виставкою про історію ВУФКУ, з якої почалося українське кіно у 1920-х роках. “ВУФКУ. Lost & Found” розкриє історію міжнародного успіху Всеукраїнського фотокіноуправління в українському кіно, одного із найуспішніших модернізаційних проектів нашої культури, який було знищено й забуто майже на століття.

Мультимедійний проект презентуватиме рідкісні кадри фільмів, кінохронік та анімації, унікальні архівні документи та фото, що перенесуть глядача в атмосферу 1920-х.  Окрім того, буде поєднано тогочасну та сучасну літературу, музику, дизайн та візуальні мистецтва. До створення експозиції долучилися відомі сучасні митці: Алла Загайкевич, Анатолій Белов, Іра Стасюк, Таня Малярчук, Наталка Сняданко та інші. Організатори обіцяють «безпрецедентно цікаве та захопливе дійство».

Створення Музею кіно розпочалось ще чотири роки тому з видання наказу про його заснування на базі Довженко-Центру. Відкриття музею, заплановане на осінь 2018 року, довелось переносити двічі за браком коштів: спершу на весну, а потім на осінь 2019. У медіатеки Довженко-центру є онлайн-ресурс, де можна знайти вичерпну інформацію про діяльність ВУФКУ.

Коли: 12 вересня
19:00 – 22:00.

Де: Музей Кіно Довженко-Центру
Вул. Васильківська, 1, м.Голосіївська

Вхід вільний

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь