Спецпроєкти

Доведено: Facebook прослуховує голосові повідомлення користувачів


Уже відомо, що Facebook збирає особисту інформацію користувачів і використовує їх у своїх цілях. Цього разу Facebook наймав сотні підрядчиків для прослуховування та розшифровування голосових повідомлень користувачів мережі. До того ж, їм не було повідомлено для чого і чому їм дали таке завдання. Вони слухали розмови користувачів Facebook, подеколи вульгарного вмісту. Вони ж анонімно і повідомили виданню Bloomberg цю інформацію.

Компанія Facebook підтвердила цю інформацію виданню, проте відзначила, що припинила уже цю практику тиждень тому. За словами представників Facebook, це було проведено, для того, щоб дослідити, чи програма з використанням штучного інтелекту зможе коректно розшифрувати повідомлення, а всі зразки голосових повідомлень були анонімними. При цьому, Facebook не довів до відома користувачів, що третя сторона може  прослуховувати їхні голосові записи. Тому, деякі підрядники вважають свою роботу неетичною.

Раніше, таку практику застосовували компанії Apple та Google для покращення програмного забезпечення Apple’s Siri and Alphabet Inc.’s Google Assistant.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Теги:
Ми в Телеграмі
підписуйтесь