Спецпроєкти

Ресторанні новини: фітнес-меню, безкоштовні сніданки, каре косулі, «ліпша шаурма» та деруни на пательні


27
Фітнес-меню, яке задовольнить усіх прихильників ЗОЖ, оригінальні закуски під пиво, сезонні кавказькі страви, рибні сніданки, за які треба лишати не гроші, а відгуки, а також нові заклади Львова.

Редакторка розділу «Їжа» Маша Сердюк розповідає, що відбувається у гастрономічному світі Києва та за його межами.

У мережі ресторанів «Євразія» (повний список адрес можна подивитися тут) оновили меню. Відтепер у всіх ресторанах доступно окреме фітнес-меню, яке задовольнить усіх прихильників ЗОЖ: смузі, овочевий боул з кускусом та страви на пару — овочі, лосось, окунь, індичка. Для тих, хто не сильно переймається щодо ЗОЖ, у меню «Євразії» ввели нові закуски до пива. Відтепер окрім креветок і кальмарів темпура та курячих крилець барбекю, в меню можна також знайти крильця теріякі, сир у хрусткій паніровці та сухарики.

Окрім того, в меню усіх ресторанів з’явилися бізнес-ланчі: суп, салат, основну страву з гарніром та напій можна скуштувати за фіксованою ціною 98 або 145 грн (залежить від виду бізнес-ланчу). У ціну входить також будь-які напій на вибір: чай, кава, компот, пиво або вино. Ще у меню додали кілька нових японських ролів, а також оновили дитяче меню. Крім того, у всіх ресторанах діють знижки для іменинників та проводять безкоштовні дитячі майстер-класи.

Також оновили меню у кавказькому ресторані «Кувшин», що розташований неподалік від метро «Олімпійська» (вул. Федорова, 10). Основне меню лишилося незмінним, проте шеф-кухар ресторану додав кілька сезонних позицій.

Так найближчим часом у «Кувшині» можна скуштувати салат з інжиром та козиним сиром, каре дикої косулі з ожиновим соусом, теплий салат з рапанами, а також пхалі з білих грибів (пхалі — одне з найпопулярніших страв грузинської кухні, в якому будь-який основний інгредієнт змішується із соусом з волоських горіхів, гострого перцю, часнику, кінзи, ріпчастої цибулі, хмелі-сунелі, солі і винного оцту, — Ред.)

У чотирьох закладах мережі гастролавок «Чорноморка» до кінця серпня пригощають сніданками. Нагадаємо, «ранкове меню» діє у «Чорноморці на Гончара» (вул. Гончара, 15/3), «Чорноморці на Подолі» (вул. Ярославська, 5/2), «Чорноморці на В. Васильківській» (вул. Велика Васильківська, 49А) та «Чорноморці на Драгоманова» (вул. Драгоманова, 6/1).

З 25 серпня до кінця місяця у чотирьох «Чорноморках» пригощатимуть солоними сирниками з бебі гребінцями. Безкоштовний сніданок можна отримати, лишивши чесний відгук про страву, яку ви скуштуєте. На наш погляд, це чудова нагода відчути себе ресторанним критиком.

У ресторані «Чачаварня» (вул. Пушкінська, 1-3/5) оновили меню напоїв: ввели сезонні лимонади та додали коктейлі на чачі.

Лимонади тут готують власноруч виключно з натуральних інгредієнтів: з ожини, обліпихи й тархуна. А з коктейлів на чачі можна скуштувати «Секс на пляжі», «Батумі», «Мохіто», Georgian style, Georgian Baileys та «Чача Еппл».

У Львові тим часом відрилася стріт-фуд точка«Перша Ліпша Шаурма» (вул. Соборна 2А). Заклад відкрив львівський ресторатор Костянтин Форкер, відомий такими проектами, як кав’ярня Punkt, «Корки та крихти», Delicateka, піцерія Kazzka, ресторан «Ґвара».

Шаурму у «Першій Ліпшій» готують двох видів: велику та маленьку. З’їсти її можна або біля закладу, або ж замовити доставку по місту: вартість доставки 29 грн, за умови замовлення від двох штук.  У майбутньому планується відкриття подібних закладів у інших містах України.

Ще один новий заклад у Львові — кнайпа «Сковорода» (вул. Костюшка, 6), названа на честь українського письменника Григорія Сковороди. У меню також зроблено акцент на сковорідках — тут є м’ясні, курячі та овочеві пательні, а також дерун на цілу сковорідку. Такі пательні можна замовляти на двох, чотирьох або шістьох людей — залежить від того, якою компанією ви прийдете до кнайпи.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь

Долучайтеся до нашого Telegram-каналу з тестами! 🧐