Спецпроєкти

Виходить книжка оповідань Олега Сенцова, написана ним в ув’язненні


Восени виходить нова збірка автобіографічних оповідань «Маркетер» українського письменника та режисера Олега Сенцова, яку він написав в колонії. Книга виходить у «Видавництві Старого Лева» спільними зусиллями з Українським ПЕН та за допомоги Анастасії Чорної, кастинг-директорки фільмів Сенцова.

«Автор розповідає в ній здебільшого про свої студентські роки: складання іспитів, будні в гуртожитку і на квартирах, нестримні веселощі, безгрошів’я — звичні складові життя молоді, яка здобуває знання. Початок дев’яностих. Зміна цінностей. Руйнування стереотипів. Становлення. Загартовування душі й характеру. Любов, дружба, виживання і бізнес… Вдумливий та уважний читач знайде все це у новій книжці Олега Сенцова» – йдеться в анотації до книги. Переклад українською мовою поданий поруч із оригіналом.

Книгу презентують на цьогорічному Форумі видавців у Львов 22 вересня.

Це вже друга збірка автобіографічних оповідань Сенцова. Перша збірка «Жизня» вийшла друком вперще українською в 2019 році. Оповідання розповідають про дитинство, близьких людей та друзів Олега, формування його характеру, навчання у школі.

Олег Сенцов – український кінорежисер, сценарист та письменник, громадський активіст. Лауреат Премії Сахарова «За свободу думки» та Національної премії України ім. Т. Шевченка. Після Анексії Криму Росією, був затриманий російськими силовиками і засуджений до 20 років ув’язнення з відбуванням покарання у колонії суворого режиму за звинуваченням у тероризмі.
#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь