Спецпроєкти

Мені 279 років і я самотня — на Tinder з’явились профілі історичних замків


«Одинак із військовим минулим шукає свою музу. Я ще у розквіті сил – маю лише 535 років і досить непоганий стан. Не хочу лишатися наодинці #босамотністьруйнує мене та може розпорошити на порох» – представляє себе у Tinder Свірзький замок, якому уже понад 450 років.

У Tinder з’явились 12 профілів «самотніх» історичних замків, кожен з яких відрізняється унікальним описом. Таку ініціативу з промовистою назвою «Одинак шукає музу» вигадав благодійний фонд «12 вартових», які займаються відновленням та збереженням історичними пам’ятками.

«У додатку для знайомств Tinder днями виникли незвичайні профайли: серед дівчат та хлопців, які шукають собі пару, з’явились замки-одинаки. Самотність руйнує. Саме тому вони там, де люди максимально відкриті до нових знайомств». Мета проекту – допомогти реставрувати та зупинити процес руйнування дванадцяти історичних замків України. Ініціатива дозволить привернути увагу до забутих та закинутих культурних памяток, які потребують також людської підтримки та інтересу. І найголовніше, дасть змогу зібрати необхідні кошти, щоб провести необхідні роботи для реставрації пам’яток. Оскільки, якщо не вжити негайних заходів, то замкам залишиться 60(!) років до цілковитої руйнації.

За словами організаторів, кожен замок – це потенційний «територіальний магніт», здатний суттєво вплинути на розвиток регіону та туристичну перспективу кожного з регіонів України. Організатори планують окрім того, щоб реставрувати унікальні споруди, ще й створити привабливе туристичне середовище, фільми про кожний із замків та виготовити путівник по замкам.

Уже за добу в Tinder замки отримали сотні збігів (уподобань), користувачі жваво цікавляться та активно долучаються до ініціативи, перераховують гроші на реалізацію проекту.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь