Спецпроєкти

Як правильно пити пиво. 6 цінних порад


Автор книги «Пиво. Керівництво для шанувальників» Гірек Обер переконаний: у цьому світі не існує людей, які не люблять пива. А також розповідає, як саме треба пити пиво, щоб отримати від нього максимум задоволення.

Гірек Обер за освітою журналіст. У 2008 році він занурився у світ пива, вивчаючи усе, що пов’язано з цим напоєм. І пройшов шлях від пивовара-любителя до професійного поціновувача, який знає про пиво майже все. І вже більше п’яти років проводить у Парижі майстер-класи та дегустації.

Гірек Обер
пивний експерт
Не існує людей, які не люблять пива. Ті, хто стверджує це, просто поки що не зустріли те, що підходить саме їм.

За словами Гірека, пиво — універсальний напій, який підходить абсолютно до будь-якої їжі. Важливо лише визначитися зі стилем «пінного». «Наприклад, портер відмінно поєднується із шоколадом, смаженим м’ясом, а також з устрицями. Пшеничне пиво можете подавати з капустою або козячим сиром. Можливі будь-які варіанти», — каже Обер.

У своїй книзі «Пиво. Керівництво для шанувальників» Гірек Обер ділиться порадами про те, як правильно пити пиво: його рекомендації допоможуть вам легше переносити алкоголь.

Порада перша. Заїдайте

Алкоголь поступає у кров через стінки шлунку і кишківника. Їжа огортає стінки і перешкоджає всмоктуванню алкоголю. Таким чином ви уникнете різкого підйому рівня алкоголю у крові і швидкого сп’яніння.

Порада друга. Пийте багато води

Алкоголь впливає на роботу нирок, виступаючи у ролі сечогінного засобу. Тому разом із сечею організм втрачає багато рідини. Кількість випитого пива нічого не змінює, організм все одно потерпає від зневоднення. Тому слід регулярно пити воду. Проте тут важливо пам’ятати, що кількість води має дорівнювати кількості випитого спиртного. У якості запобіжного заходу Гірек Обер радить також випити велику склянку води перед тим, як лягати спати. Так, вам доведеться вставати посеред ночі у туалет, але натомість ви прокинетеся без головного болю.

Порада третя. Звертайте увагу на запах

Етиловий спирт сам по собі не відрізняється сильним запахом. Водночас при взаємодії із дріжджами можуть виникати сивушні масла, які мають дуже різкий запах. Не пийте пиво, якщо воно занадто пахне алкоголем. Навіть невелика кількість такого пива може відгукнутися для вас головним болем і розладом шлунку.

Порада четверта. Правильна послідовність

Правило «підвищувати градус» з різними сортами пива не працює. Не варто лишати більш міцне пиво на кінець вечора. Барлівайн, імперський стаут або тріпель з їхнім тонким ароматом навряд чи вразять, коли ваш язик вже скуштував багато інших сортів. Краще залиште на закінчення вечірки що-небудь легке, типу берлінера вайссе, чия кислинка знову розбудить ваші смакові відчуття.

Порада п’ята. Зупиніться на півгодини раніше

Поки ще не пізно, так. Усі ми знаємо ці історії про те, як «той келих був зайвим». Справа у тому, що пік сп’яніння запізнюється: організму потрібен час, щоб засвоїти алкоголь, який поки ще перебуває у шлунку. Аби не зіпсувати собі вечір, треба вчасно зупинитися: не пийте «той самий» келих. Інакше ви ризикуєте втратити контроль над ситуацією і накоїти бозна яких справ.

Порада шоста. Будьте обережними наступного дня

Поки ви відпочиватимете, на вашу печінку чекає велика робота із виведення алкоголю. Якщо ви випили зайвого, уникайте жирної їжі, яка важко перетравлюється організмом. Віддайте перевагу продуктам, багатим мінеральними речовинами, овочам, фруктам. Утримайтеся від апельсинового соку, тому що він занадто кислий. А замість того, щоб валятися півдня у ліжку, встаньте вранці, зробіть легку зарядку та випийте трав’яного чаю.

Порада найголовніша

Знайте міру. Тут, думаємо, можна обійтися без коментарів.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь