Спецпроєкти

У якій країні залізниця першою в світі перейде на 100% відновлювані джерела енергії


Одного дня це станеться і з нашою країною. Ми впевнені. А поки новини з Індії:

«Індійська залізниця – найбільший споживач електроенергії в країні (2,4% від загального споживання), і третій за величиною споживач дизельного палива (2,6 млрд літрів щорічно)» – повідомляє Kosatka.Media.

План розрахований на 10 років, завдяки здійсненню якого індійська залізниця стане першою в світі на 100% «зеленою» залізницею. Уряд планує встановити 1 ГВт сонячних потужностей до кінця поточного фінансового року та ще 5 ГВт – до 2025 року. Сонячні панелі будуть встановлювати уздовж колій та на вільній території, дахах станцій, але не на дахах поїздів.

Залізничний оператор вже встановив 88 МВт сонячних потужностей та 103 МВт вітрових установок. Зараз сонячними панелями на даху обладнані 19 вагонів вузької колії та 40 вагонів широкої колії, проте ця ініціатива експериментальна, оскільки сонячні панелі на дахах збільшують навантаження на потяги. Так, індійська залізниця планує встановити 30 ГВт сонячних панелей на 51 тис. га вільних земель.

Повний перехід національної залізниці на відновлювані джерела енергії суттєво знизить викиди СО2 в промислових масштабах.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь