Спецпроєкти

Pantone назвав трендові кольори 2020 року


Кожного року інститут Pantone Color проводить дослідження й аналізує сезонні та світові колірні тренди, прогнозує глобальні тенденції та визначає трендові кольори, які будуть актуальними впродовж наступного року. У 2020 році такими кольорами стануть відтінки, пов’язані з «природою, спокоєм і комфортом».

Палітра для дизайну інтер’єрів у 2020 році буде зосереджена на природі, безтурботності та комфорті, повідомили експерти з кольорів Інституту кольорів Pantone. «Оскільки люди сьогодні стикаються зі швидким темпом життя, вони прагнуть відчути спокій природи, не виходячи з дому», – пояснила віце-президент інституту кольорів Pantone Лорі Прессман.

Як результат, трендові кольори у 2020 році включатимуть зелену гаму як синього, так і жовтого: бірюзовий й оливковий. Стане популярним колір океану, «гірський блакитний».

На перший план вийдуть також пастельні відтінки, але використовуватимуться не зовсім традиційно. Наприклад, у чоловічому середовищі може з’явитися рожевий колір. «Пастельні кольори створюють відчуття спокою та безтурботності», – додала Лорі Прессман.

У дизайні також будуть популярні квіткові візерунки та рослинні мотиви.

 

Крім того, Pantone очікує розквіту палітри металіку (відтінки фольги та блискіток). Це результат зростання популярності цифрових медіа та цифрового середовища загалом, зазначили експерти.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Теги:
Ми в Телеграмі
підписуйтесь