Спецпроєкти

У ПриватБанку запустили оплату товарів «обличчям»: як це працює


ПриватБанк за підтримки Visa запустив в Україні систему біометричної оплати покупок FacePay24 для роздрібних торговельних мереж. Першими українськими торговельними точками, у яких покупці можуть оплачувати товари «обличчям», стали чотири магазини національної мережі HOP HEY у Дніпрі.

Як повідомив голова правління ПриватБанку Петр Крумханзл під час PrivatBank Innovation Day у Дніпрі, запуск цієї послуги став можливим завдяки інтеграції сучасних методів оплати Visa, технологій Amazon Web Services з оновленою платформою мобільного банку «Приват24». А участь у проекті найбільш інноваційних торговельних мереж дозволила Україні запустити FacePay однією з перших у Європі.

FacePay24 використовує систему автоматичного розпізнавання обличчя Amazon Rekognition, яка дає можливість масштабувати цю послугу майже на будь-яку торгову точку.

«У більшості з вас, напевно, зараз із собою немає навіть гаманця, тому що всі картки у смартфоні. Ми сьогодні йдемо далі та запускаємо технологію, що дозволяє забути вдома й телефон, – зазначив Петр Крумханзл. – Спільний проект ПриватБанку та Visa став першим в Україні запуском біометричної оплати покупок в офлайн-ритейлі. За допомогою «Приват24» ця можливість доступна всім клієнтам ПриватБанку та будь-яким офлайн- й онлайн-торговцям».

Як це працюватиме

Для використання сервісу «оплати обличчям» потрібно встановити на смартфон оновлений додаток Privat24 й активувати оплату FacePay24. Потім за підказками програми потрібно зробити три селфі з різних ракурсів та прив’язати до зображення свого обличчя банківську картку Visa. Після цього оплачувати покупки можна буде, лише подивившись у спеціальну камеру планшета поруч із касою.

ПриватБанк + Visa Face ID

Такого ви точно не бачили: оплата не тільки без готівки чи картки. Все, що вам потрібно – ваше обличчя! ПриватБанк спільно з Visa запускає інноваційну технологію Face ID. Глянь, обличчя платить. #PB_Інновація #PB_продукт

Опубліковано ПриватБанк Четвер, 12 вересня 2019 р.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь