Київ назвали одним з найкращих міст для гастротуризму
У своїй статті журналістки Гелен Коффі та Кеті Адамс включили столицю України у список разом із французьким Марселем і Провансом, іспанською Ібіцею, італійським Курмайором і грецькими Афінами.

Фото: Facebook/Канапа
Журналістки пишуть, що «українська кулінарна сцена» недооцінена у світі: у той час коли всі чули лише котлету по-київськи як про візитівку міста, в українській кухні є багато інших страв вартих уваги. Дівчата радять скуштувати свинячі вушка, борщ та вареники, які вони називають «м’якими пельменями з начинкою та соусом».
Ці та інші традиційні страви української кухні британські журналістки радять скуштувати у ресторані «Канапа», який розташований у дерев’яній будівлі, що нагадує гірськолижне шале. Андріївський узвіз, на якому можна знайти це «дерев’яне шале», іноземні журналісти порівнюють із паризьким Монмартом.

Фото: Facebook/Канапа
Крім того, туристам також радять відвідати ресторан «Спотикач», що розташований неподалік від Софіївської площі та «спеціалізується на ретро-радянській кухні»: вареники кольорів українського прапору, та їжа в тюбиках, на створення якої надихнули українські космонавти. Видання також відзначає велику кількість грузинських ресторанів у Києві, в яких «їжа дешева наче чіпси».
Фото на обкладинці: Facebook/Канапа