Куди піти на побачення в Києві. 9 ресторанів за версією редакції
Попереджаю одразу: всі ресторани з цього списку не є бюджетним варіантом. Тому якщо ви хочете повечеряти дешево й сердито, то пропоную дочекатися наступної статті, де я розповім про заклади Києва з демократичнимим цінами. Але раджу все ж таки навідатися в один із закладів з цього списку бодай раз у житті – врешті-решт, кожна дівчина мріє про ідеальне побачення. Якщо не при свічках, то принаймні у красивій сукні.
Très FRANÇAIS та Très BRANCHÉ
вул. Костьольна, 3
вул. Лисенка, 4
Facebook | Facebook
Франція, Париж – перші асоціації зі словом «романтика». Тому, запросивши свою половинку в ресторани Très FRANÇAIS або Très BRANCHÉ, ви точно не прогадаєте. Інтер’єр обох закладів виконано в стилі типових французьких ресторанчиків. Якщо плануєте романтичну вечерю в теплу пору року, раджу замовляти столик на терасі, які тут оформлені також на європейський зразок: жодних потворних конструкцій, обтягнутих поліетиленом, посеред тротуару, лише яскраві столи та стільчики вздовж вулиці.
Дещо з меню:
- французський класичний сніданок – 153 грн.
- салат «Гранд Нісуаз» зі свіжим тунцем – 340 грн.
- ліонський цибулевий суп – 158 грн.
- рататуй – 140 грн.
- равлики по-бургундськи – 209 грн.
Vero Vero
вул. Іллінська, 18
Facebook
Той самий ресторан з фонтаном у сквері навпроти Іллінської церкви на Подолі. Вечори на терасі тут настільки атмосферні, що виникає почуття, ніби ти не в Києві, а десь біля фонтану Треві у Римі. Інтер’єр самого ресторану нагадує про класичні траторії, які є в кожному регіоні Італії. Любителі червоного сухого обов’язково оцінять Chianti-бар з величезним вибором вина з італійського регіону К’янті.
Дещо з меню:
- салат зі свіжими артишоками, руколою і томатами черрі – 298 грн.
- спагеті Карбонара – 176 грн.
- кролик з картопляним пюре і овочевою сальсою – 298 грн.
- равіолі з кроликом – 196 грн.
- філе дорадо з овочами гриль – 315 грн.
Итальянская Редакция
вул. Велика Васильківська, 43
Facebook
Ще один італійський заклад. Загалом «Редакцію» важко назвати типовим італійським рестораном. Інтер’єр тут сучасний, можна навіть сказати зухвалий: картини сучасних художників на стінах, живі оливкові дерева посеред зали, багато натурального дерева, великі скульптури храмових коней під стелею та роботи українського скульптора Дмитра Грека, створені спеціально для ресторану. У меню також жодного натяку на звичайні італійські траторії: класичні рецепти Італіїї тут використовують лише як основу для власних кулінарних експериментів.
Дещо з меню:
- ранкова піца з прошуто, руколою та грибами – 229 грн.
- салат «Цезар» – 269 грн.
- судак на грилі – 319 грн.
- теляча вирізка з грибною лазаньєю – 425 грн.
- спагеті з мідіями – 255 грн.
NĂM
вул. Велика Васильківська, 48
Facebook
У ресторан відомого телеведучого та шеф-кухаря Ектора Хіменеса-Браво варто йти тим, хто фанатіє від азійської кухні. У своєму меню Ектор пропонує нетривіальні, автентичні в’єтнамські рецепти, які він переосмислює на новий лад. Раджу замовляти тут столик на двох біля вікна: з одного боку, ви будете трошки осторонь, з другого – матимете можливість спостерігати за ритмом міста.
Дещо з меню:
- зелений салат з манго і тамариндовим дресінгом – 197 грн.
- курка в кисло-солодкому соусі з ананасами – 227 грн.
- чорна тріска у в’єтнамському стилі – 877 грн.
- смажений рис з яловичиною – 249 грн.
- сібас на пару з в’єтнамськими травами – 397 грн.
Odessa
вул. Велика Васильківська, 114
Facebook
Незважаючи на назву, Одесою в закладі і не пахне: жодної шароварщини на кшталт тільняшок або фраз «шо ви говорітє». Все дуже красиво й вишукано: в інтер’єрі багато світлого дерева та канатів, які є фішкою закладу. Ще одна «родзинка» ресторану – креативні подачі. Меню кухні також дуже умовно стосується одеської кухні, всі страви – авторські й гастрономічні, які створюються виключно за принципом цікавих і складних поєднань інгредієнтів.
Дещо з меню:
- олів’є з лососем, гребінцем та креветкою – 199 грн.
- стейк сома з овочами та вершковим соусом з куркумою – 235 грн.
- карпатський суп з білими грибами – 142 грн.
- баранина з овочами та зеленню – 217 грн.
- філе-міньон з грибними тортеліні та білими грибами – 325 грн.
ШОТІ
вул Мечнікова, 9
Facebook
А сюди раджу йти всім любителям грузинської кухні. Від решти грузинських кафе та ресторанів Києва «ШОТІ» відрізняється спокоєм та приємною урочистістю. Інтер’єр вишуканий, тут ви не знайдете грузинських килимів на стінах і волохатих подушок на диванах. Все стримано, якщо не сказати строго, багато простору та світлого дерева. І так, навіть якщо ваша дівчина худне та не їсть тіста, просто візьміть її за руку та приведіть сюди. Обіцяю вам: ані ви, ані вона не пошкодуєте.
Дещо з меню:
- овочевий салат із горіховою заправкою – 149 грн.
- хачапурі по-аджарськи – 219 грн.
- курча тапака в горіховому соусі – 339 грн.
- бараняча лопатка, томлена з розмарином та часником – 549 грн.
- філе форелі запечене в кеце з копченим сиром сулугуні – 259 грн.
Веранда на Дніпрі
Набережне шосе, 11А
Facebook
Побачення біля води – що може бути романтичнішим? І якщо вже сидіти красиво, то краще зробити це в найвідомішому панорамному ресторані Києва. Заклад розташований у Наводницькому парку і з його вікон відкривається шикарний – без перебільшення – краєвид. На даху ресторану працює відкрита тераса, звідки можна побачити майже всі визначні пам’ятки міста.
Дещо з меню:
- тартар з лосося з в’яленими томатами та авокадо – 295 грн.
- салат з печеними овочами та сиром Таледжіо – 250 грн.
- різото з буряком і козячим сиром – 285 грн.
- філе білої риби на томатах пелаті – 430 грн.
- ніжка кролика, томлена з булгуром – 380 грн.
Прага
пр. Академіка Глушкова, 1
Facebook
Найстаріший ресторан Києва (виправте мене, якщо я помиляюся). Заклад розташований у старовинній будівлі біля озера: маєток з білою колонадою був відреставрований і сьогодні більше нагадує заміський європейський дім з величезними вікнами і кованим балконом. Переконана, що в «Празі» має побувати кожен, хто мешкає в Києві, бодай раз у житті.
Дещо з меню:
- карпаччо з телятини й трюфельним маринадом – 242 грн.
- теплий салат з перепілкою та горіховим соусом – 343 грн.
- запечене курча з баклажановим кремом і зеленим соусом – 295 грн.
- тунець татакі з кисло-солодким тартаром – 725 грн.
- перепілка з журавлиновим соусом – 196 грн.