Спецпроєкти
Перезняти новий рік: дитячі світлини Володимира Остапчука, Дар'ї Коломієць і Нікіти Добриніна у фотопроєкті
Пригадуєш, як на новорічні свята мама вдягала тебе сніжинкою або зайчиком і відправляла в школу чи в дитячий садок розповідати вірші біля ялинки? bit.ua разом із брендом ОРРО запросили відомих українських зірок, для того щоб разом згадати, про що мріяли і як святкували Новий рік у далеких 80-х і 90-х. Спеціально для нашого проєкту Дар'я Коломієць, Нікіта Добринін і Володимир Остапчук перевдягнулися у свої образи з дитячих світлин, а фотограф Анна Гольцберг знімала це все на смартфон OPPO Reno2.
ВОЛОДИМИР

ОСТАПЧУК,

його ролики і Дід Мороз за гаражами
У школі Володя був майстром спорту з ракетного моделювання і мріяв, що на свято вдягнеться в костюм космонавта. Але реальність була інакша.
Моя мама – вчителька початкових класів. Тому в шкільні роки Новий рік у мене був три рази: в моєму класі, маминому і вдома. До 9 класу я в її класі був то зайчиком, то мушкетером, то чортика якогось грав. Потім був найкрутішим Дідом Морозом. Тому Новий рік у мене завжди асоціювався зі святом, коли всім діткам дають подарунки, а мені – ні.

Найкращим і найкрутішим було домашнє свято. У нашій родині було троє дітей, а грошей на той час ми мали не дуже багато. Мама завжди вишуковувала якісь прикольні речі, викладала сніжинками завдання, і ми грали у квест по квартирі. Усі шукали собі подарунок, за сніжинками бігали, збирали, а потім отримували винагороду. Це якраз у ніч з 31 на 1. А два рази я проспав Новий рік. Була десь восьма вечора, і я подумав: «Та приляжу». І так два роки поспіль.
Колись мені на Новий рік подарували ролики. Це як анекдот: я їх отримав, вони були такі класні, що мені шкода стало їх одягати. Так вони і пролежали в коробці, поки я з них не виріс. Вони ще й зараз десь лежать такі красиві, ні разу не вдягнені. З цього я виніс, що якщо вам щось дарують, користуйтеся зараз, а не відкладайте на потім. Хоча вони ще були такого дивного кольору, рожево-жовті, то може мені просто перед пацанами у дворі було трохи невдобно.

У мене Дід Мороз насправді завжди асоціюється з легким запахом алкоголю. Оскільки мій тато щороку переодягався в Діда Мороза, я так розумію, перед виступом він міг хильнути трохи коньячка для сміливости. І в мене в дитинстві було уявлення, що Дід Мороз живе не у Фінляндії, а в гаражах.
Знаєте, шо таке новорічний костюм? Це будь-який костюм з «дождіком». Тому, дівчата, якщо у вас є нарядна сукня, просто зафігачте все «дождіком» і буде красиво!
Мурат Насиров і новорічні покази мод
ДАР'Я
КОЛОМІЄЦЬ,
Дар'я мала всього 3 рочки, а вона вже майже визначилася з професією. От як буває.
У мене в дитинстві на Новий рік було дуже багато різних класних образів. Я була і лисичкою, і циганкою, і вороною, а не просто класичною сніжинкою. Це фото я обрала через те, що момент на фото, на мою думку, зіграв величезну роль у моєму професійному формуванні. Це мій перший у житті виступ. Я розповідаю першого в житті вірша. Якщо придивитися до світлини, можна помітити, що в мене там напружений кожен м'яз у тілі. Я ніби завмерла. І навіть платтячко рівно не тримаю, як нормальні дівчатка, я його міцно схопила двома руками від хвилювання і, як із автомата, випалила того свого вірша. Досі, маючи вже сотні і навіть тисячі виступів у своєму житті, я розумію, дивлячись на це фото, що все одно хвилююся перед кожним своїм виходом на сцену.

Я дуже любила Новий рік. Це було суперсімейне свято: я, моя старша сестра, мама і тато. Коли я трохи підросла, то пішла в музичну школу, в мене було фортепіано. І в ніч з 31-го на 1-ше я влаштовувала всім «Вгадай мелодію». Уявіть, як це виглядало! Я роздаю кожному по великій каструлі, сковороді і молоточку. Моя сестра старша від мене на 7 років, тобто мені 9, а їй – 16. І от дуже всім було весело грати в ту «Вгадай мелодію». Але вони грали.
Першу камеру і перші світлини я пригадую з дорослішого віку, мені було тоді вже років 9. Ми жили на 7-му поверсі, а наші друзі– на 9-му. І от вони купили свою першу відеокамеру і прийшли до нас знімати стрім того, що відбувається навкруги. Мама розповідала вірш, тато стояв на голові, а ми із сестрою ввімкнули касету «СТУДИЯ СОЮЗ». Там була пісня «Лунные ночи». Я грала типу Мурата, а сестра – Альону Апіну, а потім я одягалася в різноманітні костюми і плаття, розповідала всі вірші, які знала, грала на піаніно і мене було не зупинити, поки касета не закінчилася. Такий от перший відеозапис, який я запам'ятала.
Мені здається, я досі вірю в Діда Мороза у якомусь сенсі. А на Миколая завжди зазираю під подушку
НІКІТА
ДОБРИНІН,
його перший заробіток і змова батьків із Дідом Морозом
Костюми на Новий рік Нікіта вигадував сам. Для того щоб отримати подарунок, потрібно було розповісти віршик або заспівати. Або заричати, як лев, що Нікітай зробив на цій світлині.
Я був щасливою дитиною. У мене на Новий рік збиралася вся сім'я, буквально за день до свята ми всі вже починали готуватися: нарізати салати, куховарити, мити, прибирати і наряджати ялинку. Не міг собі уявити Нового року без оселедця під шубою. Це страва, без якої свято – не свято. Навіть під час новорічних свят рік чи два тому, коли я на декілька тижнів літав у теплі краї, було так: тиждень ти насолоджуєшся екзотикою, а потім дуже сильно хочеться оселедця під шубою. Я навіть заклади шукав, де за кордоном можна знайти той салат. У мене, певно, на генному рівні зашито, що під час новорічних свят взимку на столі має бути ця страва.
До останнього вірив у Діда Мороза і в те, що саме він приносить мені подарунки. Але я точно знав, що батьки йому допомагають. Якось на Новий рік я дуже хотів багато солодощів і м'якого іграшкового лева. Говорив про це тільки мамі. І ось я отримую свого лева і розумію, що щось тут не так. Я ж розповідав про це тільки мамі, а вона каже, ніби передала моє побажання Діду Морозу. Відтоді я почав підозрювати, що вони в якійсь змові.

Класі в третьому я почав заробляти свої перші гроші. Знайшов у родичів костюм Діда Мороза і ходив під час новорічної ночі вітав людей по квартирах. Звісно ж, не безкоштовно. За вечір я міг заробити гривень 200-300 і потім вільно тиждень почуватися.
Дуже важливо правильно прикрасити ялинку. Більші іграшки мають висіти знизу, а менші – зверху. Так красивіше.
Косплеї відзняті, яскраве студійне світло вимкнено, ялинка розібрана. І поки герої знімали свої дитячі чудернацькі костюми, ми розпитали фотографиню Анну Гольцберг про її враження від роботи з камерофоном OPPO Reno2.
OPPO Reno2 має висувну камеру у вигляді акулячого плавця та обтічний корпус
«Камера Sony 48 мп, оптична стабілізація, телеоб'єктив, 116-градусний кут охоплення – завдяки цим фічам світлини вийшли чіткими та деталізованими.

Смартфон Reno2 оснащений чотирьохмодульною камерою з 5-кратним гібридним та 20-кратним цифровим зумом
А завдяки зуму можна приближувати зображення, не втрачаючи при цьому якості. Камерофон має режим портретної зйомки із функцією авторетуші, що значно економить час, який натомість можна приділити постобробці.

Смартфон має оперативну пам'ять 8 Гб, а також вбудовану пам'ять у 256 Гб
Також сподобалась великий обсяг оперативої пам'яті. Завдяки цьому можна не боятися, що закінчиться місце для нових кадрів прямо під час зйомки.
Режим Ultra Steady Video дозволяє отримувати стабілізовані відео, навіть якщо доводиться знімати «на ходу»
Також я потестила можливості камери в зйомці відео: коли знімала, звернула увагу на функцію стабілізації. Хоча я знімала «з рук», в кінцевому результаті отримала красиву «картинку» з кадрами, що плавно йдуть один за одним, – враження, ніби знято на стедікам!»
І наостанок приємна новина! Компанія ОРРО пропонує українським покупцям святкові знижки на смартфони – з 13 грудня 2019 року і до 7 січня 2020 року включно.
У першій частині святкового фотопроєкту на вас чекають Джамала з величезним бантом, Саша Педан із його історією про тазик олів'є на балконі, а також Діана Глостер з її досвідом про те, чого не слід робити в новорічну ніч.
СПОНСОР ПРОЄКТУ
Фотограф: Анна Гольцберг
Стиліст: Анна Бугера
Візажист Анастасія Буруменська (Makeupme Academy)
Майстер по зачіскам Ощепкова Жанна (Makeupme Academy)
Редактор: Анна Васильєва
Олександр Кощавка, директор з маркетингу ОРРО,
Ольга Бабуріна, PR-лід ОРРО
Координатори проекту:
Ксенія Бородатова (Bit.ua)
Тетяна Шаправська (Republic Agency)

Сукня Дар'ї Коломієць : Blonde&Bride