Спецпроєкти

Візьми собаку із собою. У які галереї можна зайти з домашнім улюбленцем?


Я вже звикла, що із собакою в Києві можна прийти до багатьох кав’ярень чи ресторанів. Місто поступово стає все більш pets friendly, і це не може не радувати господарів домашніх тварин. Однак запитання «чи можна взяти із собою собаку, коли йдеш на виставку» виникає й сьогодні. Музеї забороняють вхід із тваринами, а приватні галереї мають дуже різні правила. 

Тому bit.ua зібрав інформацію, у яких галереях вас будуть раді бачити із собакою. Головне – пам’ятайте, що в будь-якому разі ваш улюбленець має бути слухняним, охайним і на повідку. 

The Naked Room

вул. Рейтарська, 21

Якщо ви опинилися на одній із найбільш трендових київських вулиць – Рейтарській, – то оминути The Naked Room майже неможливо. Огляд експозиції зазвичай займає не надто багато часу, оскільки галерея досить компактна. Натомість кураторки Лізавета Герман і Марія Ланько роблять ставку на актуальні імена: галерея працює трохи більше року, але в ній уже встигли пройти виставки Олега Голосія, Ксенії Гнилицької, Люсі Іванової та інших. Також тут часто відбуваються одноденні pop-up виставки, лекції, кінопокази й презентації. Окрім експозиційної зали є книжковий корнер The Naked Books від IST Publishing та The Naked Bar від Foodies, де ви зможете замовити каву чи вино. 

Галерея привітна до різних відвідувачів, і тут часто можна побачити великих і маленьких собак.

До 15 березня в The Naked Room триває виставка Павла Макова «Безна». Художника-графіка вважають одним із головних українських митців сьогодення, а його роботи досліджують зв’язок людини з містом і природою.

Галерея відкрита щодня з 8:00 до 23:00.

Shcherbenko Art Centre

вул. Михайлівська, 22-В

У Щербенка можна побачити як творчість молодих художників (куратори їх щороку «хантять» за допомогою конкурсу МУХі), так і відомих в артсередовищі – Олександра Ройтбурда, Тіберія Сільваші, Володимира Будникова. Часто ЩАЦ також стає експериментальним майданчиком для мистецьких пошуків. Останньою виставкою центру був проєкт Марії Куліковської та Олександри Ларссон-Якобсон «Квіти».

В експозиції часто можна побачити відвідувачів із песиками – у галереї не проти чотирилапих гостей. 

Зараз у артцентрі відбувається зміна експозиції. 

Karas Gallery

Андріївський узвіз, 22-А

У Карася вибірка художників здебільшого формується від 1990-х років: Анатолій Криволап, Ілля Чічкан, Петро Бевза. Один із найвідоміших проєктів Karas Gallery – це конкурс «А4, кулькова ручка», який щороку представляє малюнки на папері як відомих майстрів, так і молодих художників. 

Галерея відкрита до відвідувачів із тваринами й запевняє, що в просторі ви обов’язково знайдете миску з водою для вашого собаки. 

До 6 лютого в Карасі триває виставка Олександри Вороніної «З головою в хмарах», де можна побачити артоб’єкт, живопис і графіку на тему екзистенційних пошуків авторки.

Галерея працює по буднях із 11:00 до 19:00.

Артцентр Я Галерея 

вул. Хорива, 49-Б

Останні роки найгучніші виставки команда артцентру проводить за межами подільської галереї у великих музеях, а на Хорива здебільшого представлений усталений пул авторів: Дмитро Молдованов, Микола Малишко, Ігор Янович, Влада Ралко та інші. 

У галереї є дуже приємна тераса, на якій у теплі дні гарно проводити час. Сюди вас радо пустять із собакою. Є тільки одне застереження: в артцентрі живуть дві чорні кішки, які не надто люб’язні до інших тварин. Тож перевірте територію заздалегідь.

До 17 лютого ви ще встигаєте відвідати проєкт Анни та Сергія Звягінцевих «Крокі», у якому мистецька родина переводить свій досвід у формат інсталяції-мапи та невеликих малюнків. 

Галерея працює з 10:00 до 19:00, вихідний – неділя. 

White World 

вул. Пушкінська, 21-А

Галерея «Білий Світ» також має «своїх» художників, які часто виставляються саме тут. Зокрема, це Петро Бевза, Петро Лебединець, Оксана Стратійчук. Їх інколи можуть віднести до «старої школи», і цим простір відрізняється від програм інших інституцій. 

Робітники White World запевнили, що візит із собакою – це не проблема. 

До 9 лютого в галереї триває виставка «Це лише моя Мрія» Тимофія Строганова та Ірини Мельниченко. Тандем митців рефлексує над своїм спільним творчим життям і перетворює власні спогади в живописні форми.

Відвідати центр сучасного мистецтва ви можете з 11:00 до 19:00 в усі дні, крім понеділка. 

Dymchuk Gallery

вул. Ярославська, 21

Упродовж останніх років Dymchuk Gallery пропонує до перегляду проєкти цікавих митців молодого покоління: Ярослава Солопа, Олі Федорової, Анни Бекерської, Богдана Мороза. Відбуваються й виставки художників дев’яностих, як-то Леся Подерв’янського чи одеських нонконформістів. 

Як і слід молодіжному закладу, Dymchuk Gallery відкрита та привітна до відвідувачів із собаками. 

До кінця лютого в галереї йде виставка графічної майстерні Etching Room1 «Сьогодні ввечері залишуся вдома». Офорти Крістіни Ярош і Анни Ходькової розкривають теми урбаністики, міст і їхньої взаємодії з людьми.

Dymchuk Gallery працює з 11:00 до 19:00, вихідний у понеділок. 

МАЯК

вул. Михайла Коцюбинського, 6

Артпростір спеціалізується на графіці, особливу увагу приділяє молодим художникам і архівній роботі. Окрім цікавих проєктів (наприклад, Матвея Вайсберга чи Олександра Глядєлова), МАЯК може похвалитися стильним інтер’єром, кав’ярнею «19|6» і вінтажною крамницею.

Дивитися виставки та пити каву вас запрошують у компанії своїх песиків – тут їм будуть щиро раді. 

Зараз у галереї триває виставка Олексія Лєонова «На районі». Як зрозуміло з назви, графіка художника присвячена особливостям життя спальних районів.

Відвідати заклад ви можете щодня з 12:00 до 20:00.

І бонус: в усі галереї з нашої підбірки вхід – безкоштовний.

Тож пропоную взяти своїх собак і влаштувати собі тур цікавими галереями Києва – вам не буде сумно разом зі справжнім другом, а улюбленцю не доведеться сумувати за вами. 

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь