Спецпроєкти

Відомі та відповідальні. Як зірки допомагають світу боротися з коронавірусом?


Пандемія нового коронавірусу спричинила перенавантаження багатьох медичних закладів у всьому світі, а карантин вплинув на бізнес у різних сферах, особливо потерпають культура та туризм. У стані підвищеної тривожности людства відомі люди прагнуть додати хоч трохи позитивних новин, а також допомогти тим, хто потерпає від COVID-19 найбільше. 

Ми зібрали список обнадійливих вчинків зірок, які допомагають своїм країнам швидше подолати хворобу та кризу.

Джиммі Феллон, Джастін Тімберлейк, Леді Гага та Крістен Белл: допомога в боротьбі з голодом

Першими від пандемії страждають ті, хто й до неї зазнавав скрути: бездомні, бідні, сироти. Зараз у них підвищений ризик залишитися без їжі – однієї з фундаментальних потреб людини. Протидіяти голоду можна за допомогою підтримки програм, що борються з цією проблемою. 

Днями так вчинили ведучий «The Tonight Show» Джиммі Феллон, співак та актор Джастін Тімберлейк і акторка Блейк Лайвлі, перерахувавши грошові внески до організації «Feeding America», яка забезпечує їжею понад 46 мільйонів людей у всій країні. Також пожертву на зменшення голоду зробила акторка Крістен Белл, яка допомогла організації «No Kid Hungry» сумою в 150 тисяч доларів. А компанія Леді Гаги пообіцяла переводити 20% зі своїх доходів місцевим фондам, які роздають їжу.

Ілон Маск, Ріанна та Донателла Версаче: допомога лікарням

Ілон Маск тривалий час писав у своєму твіттері щодо «недолугости» паніки навколо пандемії коронавірусу та давав поживу скептикам щодо необхідности карантинних заходів. Але зі збільшенням кількости хворих у США змінилося й ставлення підприємця. 24 березня Маск написав, що закупив 1 255 апаратів штучної вентиляції легень для Калфорнії. 

Італійська модельєрка Донателла Версаче разом зі своєю донькою передала 200 тисяч євро госпіталю в Мілані, який займається лікуванням хворих на коронавірус. А співачка Ріанна передала рекордну на сьогодні суму – п’ять мільйонів доларів – для покриття витрат на медичні препарати, захисні засоби, їжу та тестування. Гроші підуть, зокрема, в Республіку Малаві (Східна Африка) та Республіку Гаїті. 

Компанія Apple спрямувала кошти на закупівлю 100 мільйонів масок для медичних працівників у регіонах, які мають найбільшу кількість хворих на коронавірус.

На забезпечення масками та антисептиками Південної Кореї зробив пожертву режисер оскароносного фільму «Паразити» Пон Чжун Хо, передавши благодійному фонду 82 тисячі доларів.

Ще в середині березня в інтернеті поширилася інформація, що футболіст Кріштіану Роналду віддасть свої готелі під лікарні – згодом виявилося, що це не так. Однак осторонь від благодійности спортсмен усе ж не залишився та придбав португальським госпіталям обладнання для лікування хворих.

Аріана Гранде, Netflix та NBA: підтримка працівників різних галузей

Зараз призупинено багато процесів у креативній індустрії, зокрема зйомка нових фільмів та їхній постпродакшн. У Netflix вирішили підтримати працівників індустрії та виділили для цього 100 мільйонів доларів, які будуть розподілені між підрядниками стрімінгового сервісу в різних країнах. 

Акторські асоціації, а також окремі зірки, як Меттью Мак-Конегі, вирішили допомогти школам, аби вчителі змогли проводити дистанційно заняття з дітьми.

Свій внесок також зробили гравці NBA – Національної баскетбольної асоціації Північної Америки. Вони спрямували кошти на збереження заробітної плати працівників спортивної індустрії – адже всі заходи сьогодні скасовані й організатори несуть великі фінансові втрати.      

А CEO американської авіакомпанії Delta відмовився від своєї заробітної плати на найближчі шість місяців, аби уникнути звільнень працівників через скасування багатьох перельотів. 

Підтримала малі бізнеси та індивідуальних підприємців й Аріана Гранде: вона зробила внески в благодійні фонди, які надають цільову допомогу в цій складній економічній ситуації. 

Ситуація в Україні

У нас також діють ініціативи щодо підтримки вразливих категорій населення. Зараз збирають мільйон гривень для захисту українських лікарів, літнім людям допомагають фонди «Життєлюб» і «Starenki», про бездомних піклуються організації «Молодь за мир» і «Допоможи бездомному».

Є і відповідальний бізнес: «Нова пошта» виділила 25 мільйонів гривень на закупівлі медичного обладнання для лікарень у Полтавській області, а служби таксі Uber, Uklon і Bolt разом з OKKO надають промокоди медичному персоналу, щоб вони змогли дістатися на роботу. 

Допомогти може кожен, не тільки медійні особи чи власники бізнесів.

P.S. Любий читачу, ми хочемо познайомитися з тобою ближче. Можеш, будь ласка, відповісти на кілька питань? А ще там знайдеш інфо, як долучитися до секретного клубу із подарунками від наших партнерів ;) Let’s talk!

Разом проти коронавірусу: збираємо 1 000 000 грн на захисні костюми для лікарів. Твій внесок важливий!

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь