Спецпроєкти

Хроніки коронавірусу станом на 20 березня


Станом на ранок 20 березня 2020 року у світі зареєстровано 244 523 випадки захворювання COVID-19, з них 10 030 закінчились смертю, водночас 86 031 особа одужала.

В Україні 26 лабораторно підтверджених випадків  COVID-19, з них 3 летальні.

  • Чернівецька область – 15 випадків (1 летальний)
  • Житомирська область – 2 випадки (1 летальний)
  • Київська область – 2 випадки
  • Донецька область – 1 випадок
  • Дніпропетровська область – 2 випадки
  • Івано-Франківська область – 1 випадок (летальний)
  • м. Київ – 3 випадки

Дослідження проводилися вірусологічною референс-лабораторією Центру громадського здоров’я України, а також обласними лабораторіями.

Заступник міністра охорони здоровʼя, головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив вчора, що в Україні почалося внутрішнє інфікування коронавірусом. Він додав, що МОЗ розглядає варіанти продовження карантину, якщо буде відбуватися зростання випадків інфікування.

Також очільник Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук відмітив, що серед нових інфікованих є не тільки ті, хто повернувся з-за кордону, а особи, які контактували з хворими в Україні. За його словами, у четвер поблизу сіл Колінківці, Бочківці, Грозинці та Топорівці виставили медико-санітарні блокпости, аби міряти температуру в людей. Зокрема, лабораторний центр в Амстердамі (Нідерланди) запропонував Чернівецькій області дослідити до 200 зразків аналізів. Зараз область їх збирає і готується передати до лабораторії.

МОЗ закликає: при перших симптомах респіраторних захворювань обов’язково зателефонуйте своєму сімейному лікарю. Залишайтеся вдома! Самоізоляція – найдієвіший спосіб убезпечити себе від інфікування.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь