Спецпроєкти

Хроніки коронавірусу в Україні та світі станом на 24 березня


За даними Центру громадського здоров’я,  станом на ранок 24 березня в Україні 84 лабораторно підтверджених випадків  COVID-19, з них 3 летальні, 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні. За минулу добу зафіксовано 11 нових випадків.

Наразі коронавірусну хворобу виявлено у:

  • Дніпропетровська область — 2 випадки;
  • Донецька область — 1 випадок;
  • Житомирська область — 2 (1 летальний) випадки;
  • Івано-Франківська область — 5 випадків (1 летальний);
  • м. Київ — 29 випадків;
  • Київська область — 15 випадків, з них 10 протягом останньої доби;
  • Львівська область — 2 випадки;
  • Тернопільська область — 2 випадки, з яких 1 протягом останньої доби;
  • Чернівецька область — 25 випадків (1 летальний);
  • Черкаська область — 1 випадок.

Водночас голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук повідомив сьогодні про ще 13 нових випадків зараження коронавірусом на Буковині.

23 березня Кабінет міністрів ввів режим надзвичайної ситуації в Донецькій, Тернопільській та Черкаській областях. Раніше режим НС ввели в Чернівецькій, Житомирській, Дніпропетровській, Івано-Франківській, Тернопільській, Київській, Харківській областях, а також у Києві.

Також Кабінет міністрів з 24 березня заборонив українцям покидати Україну з туристичною метою, повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль. Заборона почне діяти з 12:00. За словами премʼєра, діяльність усіх аеропортів, окрім «Борисполя», буде припинена. Обмеження стосуватимуться виключно пасажирських перевезень.

24 березня Київська міська держадміністрація зобовʼязала заклади громадського харчування та продуктові магазини ввести профілактичні та протиепідемічні заходи у звʼязку з поширенням коронавірусу. Так, магазини повинні забезпечити санітарний контроль, не пускати відвідувачів без медичних масок, дотримуватися норми відвідувань (одна людина на 10 кв. м площі), встановити спиртові антисептики для клієнтів, а також забезпечити їх одноразовими серветками на столах обслуговування (йдеться про заклади громадського харчування). Усі продукти харчування мають бути запаковані.

Також мережа супермаркетів АТБ запровадила спеціальні години відвідування для пенсіонерів – з 9.00 до 10.00. Таким чином хочуть захистити від ризику захворювання на коронавірусу тих, хто у зоні найвищого ризику.

Станом на ранок 24 березня у світі зареєстровано 383 944 випадків COVID-19,  з них 16 595 закінчились смертю, водночас 101 911 одужали. У пʼятірку країн за кількістю хворих входять Китай, Італія, США, Іспанія і Німеччина. Приблизно 20% світового населення, або кожен п’ятий, перебувають на карантині для протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19.

Всесвітня організація охорони здоровʼя оголосила про прискорення поширення нової коронавірусної інфекції в світі.

«Пандемія прискорюється. Щоб зареєструвати перші 100 тисяч випадків захворювання знадобилося 67 днів, 11 днів — для наступних 100 тисяч і всього чотири дні для третіх 100 тисяч», — заявив гендиректор ВООЗ Тедрос Гебреісус.

Разом проти коронавірусу: збираємо 1 000 000 грн на захисні костюми для лікарів. Твій внесок важливий!

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь