Спецпроєкти

Соціальна відповідальність, вакцина, благодійність. Перемоги дня у боротьбі з коронавірусом


1. Станом на 19 березня 84 503 осіб одужали від коронавірусу.

2. У Китаї вперше за час пандемії не зафіксували жодного нового випадку зараження всередині країни, водночас виявили коронавірус у 34 людей, які прибули до Китаю з інших країн, переважно з Ірану, Італії та Іспанії.

3. Компанія Apple знову відкриває всі 42 магазини в Китаї за місяць після їхнього закриття на тлі спалаху коронавірусу.

4. Після кількох тижнів перебування вдома понад 1,5 мільйона учнів випускних класів старшої та середньої школи в китайській провінції Гуйчжоу та Сіньцзян-Уйгурському автономному районі повернулися до школи в понеділок, оскільки поширення коронавірусу переважно було зупинено. І Гуйчжоу, і Сіньцзян майже місяць не спостерігали нових підтверджених випадків нової коронавірусної хвороби.

Дітей забирають спеціальні шкільні автобуси, тричі на день перевіряють температуру, безкоштовно роздають маски, супроводжують до авдиторій. Усі класи, їдальні та гуртожитки регулярно дезінфікують, проводять уроки щодо профілактики епідемій. Очікується, що всі учні від початкових шкіл аж до професійно-технічних коледжів у Сіньцзяні повернуться до школи до кінця березня.

5. Китай закрив останню лікарню, де лікували хворих з коронавірусною інфекцією.

6. Фахівці з медичного Центру Університету Еразмуса в Роттердамі та Університету міста Утрехт (Нідерланди) заявили, що вони знайшли антитіло до COVID-19. Перед запуском цих ліків у продаж антитіло повинно пройти обширну фазу досліджень та перевірки на токсикологічні властивості. Зараз цей процес триває.

7. 103-річна китайська бабуся повністю одужала від коронавірусу після лікування протягом 6 днів в Ухані, Китай.

8. Клініка Клівленда розробила тест на COVID-19, який дає результати протягом декількох годин, а не днів.

9. Київ отримав 62 тисячі медмасок, а наступного тижня має бути поставка ще 10 тисяч масок і кількох десятків додаткових апаратів штучної вентиляції легенів.

10. Компанія LVMH, якій належать бренди Christian Dior, Louis Vuitton, Moet & Chandon та Hennessy, почала доставляти до лікарень Парижа антисептичні гелі власного виробництва.

11. Нова пошта та Укрпошта до кінця карантину скасували плату за зберігання посилок та продовжують працювати у звичайному режимі. В усіх відділеннях є дезінфектори, захисні маски, рукавички, а всі приміщення дезінфікують спеціальними засобами.

12. Київстар відкрив безкоштовний доступ до сервісу для віддаленої консультації з лікарями Doctor Online. Користувачі незалежно від місцезнаходження зможуть безкоштовно і цілодобово проконсультуватися з понад 40 лікарями, отримати рекомендації з лікування, використовуючи чат, відео або аудіовиклик. Крім того, через Doctor Online в пацієнта буде можливість відправити лікарю файли (аналізи для розшифровки, фото, попередні призначення тощо), записатися на дослідження в лабораторію і здійснити оплату банківською карткою.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь