Разом проти коронавірусу: збираємо 1 000 000 грн на захисні костюми для лікарів. Твій внесок важливий! 

Освітня платформа Coursera надасть безробітним людям з декількох країн безкоштовний доступ до своїх 3800 онлайн-курсів. Україна стане одною з перших країн, де запрацює така ініціатива. Також програма діятиме в окремих штатах США, Колумбії, Коста-Риці, Греції, Малайзії, Панамі та Узбекистані.

Проєкт має назву «Ініціатива з відновлення робочої сили». Мета програми – підтримати людей, які втратили роботу, та допомогти їм отримати корисні навички для повторного працевлаштування.

«За допомогою нашої ініціативи уряди зможуть забезпечити своїх громадян освітою онлайн, яка не потребуватиме оплати, — йдеться у блозі Coursera. — Ми надаємо доступ до 3 800 курсів, які серед іншого присвячені бізнесу, технологіями, науці про обробку даних, а читають їх викладачі з найкращих університетів світу. Ініціатива також включає професійні сертифікати від найкращих представників індустрії, наприклад, Google IT Support Professional Certificate».

Як це працюватиме?

Подавати заявки на навчання мають державні установи у справах безробітних, окремі особи цього зробити не можуть.

Зареєструватися на курс можна буде до 30 вересня, а пройти до кінця року. Усі, хто закінчить курс, отримають відповідні сертифікати.