Спецпроєкти

#ПідтримуюЛікарів, вакцина та вдячність італійців. Перемоги дня у боротьбі з коронавірусом


? У світі від коронавірусу одужало вже понад 270 тисяч людей.

? Міністерство охорони здоров’я запустило соціальну кампанію #ПідтримуюЛікарів.

Українців закликають дякувати медикам і висловлювати їм підтримку в соцмережах, використовуючи хештег #ПідтримуюЛікарів. Героями відео стали звичайні лікарі, фельдшери, медсестри. Саме вони щодня ходять на роботу, ризикуючи власним життям та здоров’ям, але розуміючи, що від них залежить.

? Українські бізнесмени долучилися до соціальної кампанії МОЗ #ПідтримуюЛікарів та запустили платформу, де кожен може допомогти українським медикам, хворим на COVID-19. Меценати вже зібрали понад 5 млн грн. Загалом долучилося 4 811 меценатів. Допомогти лікарям можна на сайті helpdoctors.com.ua.

? В Україні будуть працювати аеромедичні бригади.

В Україні готова почати роботу служба аеромедичної евакуації. Це 8 повітряних суден (три з них належать Державній службі з надзвичайних ситуацій і п’ять — Національній гвардії України), які у складних випадках можуть госпіталізувати хворих до закладів охорони здоров’я та провести реанімаційні заходи на території України.

? Світовий банк оголосив про запуск програми підтримки, в межах якої найбіднішим країнам світу виділять 160 мільярдів доларів, аби вони могли протидіяти COVID-19. Нова програма Світового банку діятиме протягом 15 місяців.  Понал 65 країн світу отримають фінансову підтримку. Також економічна допомога буде спрямована на боротьбу з наслідками економічної кризи, на підтримку бізнесу та захист вразливих верств населення.

? У Туреччині  заявили, що провели успішні випробування вакцини від коронавірусу на тваринах.

Тваринам вводили вакцину через спеціальні мікроголки на лейкопластирі. Після введення вакцина дала імунну відповідь у вигляді вироблення антитіл. Про це повідомив професор медичного факультету університету Хаджеттепе Атеша Кара у Twitter.

? В Італії зафіксували зменшення кількости пацієнтів у відділеннях інтенсивної терапії. Це  вперше від початку пандемії коронавірусу.

«Ми вперше зафіксували дуже важливий факт. Кількість пацієнтів у реанімаційних відділах зменшилася на 74 особи. Це важлива новина, оскільки вона дозволяє нашим лікарням видихнути. Це сталося вперше з моменту початку роботи у надзвичайних умовах», — заявив речник Служби цивільного захисту Анджело Борреллі.

?В італійському Неаполі місцеві жителі дякували українським медикам за допомогу в боротьбі з коронавірусом піснями Руслани.

«Сьогодні в бізнес-центрі Неаполя на повну потужність лунають пісні Руслани — так італійці дякують за солідарність і гуманітарну допомогу України в протидії коронавірусу», — написав генконсул України в Неаполі Віктор Гамоцький.

4 квітня група з 20 українських медиків прибула в італійський регіон Марке, де упродовж двох тижнів допомагатиме місцевим колегам у боротьбі з пандемією коронавірусу.

Nel Centro Direzionale a Napoli, da una delle torri, stasera hanno fatto sentire Ruslana, una famosissima cantante ucraina, in segno di ringraziamento per la solidarietà dell’Ucraina con l’Italia nella lotta alla pandemia. Сьогодні в Бізнес-центрі Неаполя на повну потужність лунають пісні Руслани; так італійці дякують за солідарність і гуманітарну допомогу України у протидію коронавірусу.

Опубліковано Віктором Гамоцьким Субота, 4 квітня 2020 р.

 

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь