Спецпроєкти

Тестування вакцини на людях, соцвідповідальність. Перемоги дня у боротьбі з коронавірусом


Разом проти коронавірусу: збираємо 1 000 000 грн на захисні костюми для лікарів. Твій внесок важливий! 

? У світі від коронавірусу одужало понад 308 тисяч осіб.

? Фармацевтична компанія Inovio Pharmaceuticals, що її підтримує американський мільярдер Білл Гейтс, починає тестувати свою ДНК-вакцину проти коронавірусу на людях.

Цього тижня компанія планує розпочати ін’єкцію добровольцям потенційної вакцини проти коронавірусу після отримання регуляторного дозволу для початку клінічних випробовувань. Близько 40 здорових добровольців будуть брати участь у двох випробуваннях у Філадельфії та Канзас-Сіті.

Дослідники ввели вакцину першій людині у понеділок, 6 квітня.  У разі успіху випробувань компанія планує виробити мільйон доз вакцини до кінця поточного року.

? У Китаї людям дозволили виїжджати за межі Уханя вперше з 23 січня.

За останній 21 день у столиці провінції Хубей з населенням в 11 мільйонів виявили лише три нові випадки COVID-19. Залізничне та автомобільне сполучення вже відновили. Карантин міста тривав 76 днів.

? Cервіс Glovo та компанія Mastercard долучаються до ініціативи благодійного фонду «Пацієнти України» зі збору коштів на потреби лікарів та медичних закладів для боротьби з COVID-19 в Україні.

З 8 по 22 квітня з кожного замовлення Glovo, оплаченого карткою Mastercard, частина коштів буде перерахована благодійному фонду «Пацієнти України». Вартість замовлення для користувача залишиться незмінною. Мета ініціативи – зібрати 600 000 гривень, на які фонд закупить необхідні засоби індивідуального захисту для лікарів: респіратори, захисні костюми, окуляри та рукавички.

Допомогти лікарям можна, зробивши замовлення у застосунках Glovo в App Store або  Google Play.

? Jaguar та Land Rover передали понад 160 автомобілів  для підтримки організацій із реагування на надзвичайні ситуації під час епідемії коронавірусу. 

57 автомобілів разом із 27 новими Land Rover Defender надано Британському Товариству Червоного Хреста для доставки ліків та продуктів незахищеним верствам населення.

65 авто підтримують роботу товариств Червоного Хреста в Австралії, Іспанії, Південній Африці та Франції, більше транспортних засобів надійде найближчим часом. Захисне обладнання безоплатно передається Національній службі охорони здоров’я Англії та лікарням для захисту медперсоналу.

? Автомобільний концерн BMW почне випуск медичних масок.

? Японський виробник автомобілів Toyota почне виробляти 500-600 медичних захисних масок для обличчя на тиждень, використовуючи прес-форми та 3D-друк. 

? Компанія Nike, що спеціалізується на спортивному одязі та взутті, спільно з фахівцями університету охорони здоров’я і науки штату Орегон (OHSU) почали виробляти захисні лицьові щитки для медиків.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь