Спецпроєкти

ВІДЕО. Фейки про коронавірус: як їх долати, банити і оминати

Ми й далі боремося за достовірну інформацію в межах благодійного проєкту bit.ua #МиВсіВОдномуЧовні. Разом з героями поеми «Енеїда» хочемо об’єднувати людей у боротьбі проти хвороби, інформувати, розповідати про можливості допомогти одне одному. Еней, Дідона, Зевс і Венера – ці герої з різними характерами ніби символізують розмаїте українське суспільство. Та, попри все, всі вони – згуртовані і пливуть в одному човні, як і ми мусимо робити. 

Цього разу говоримо про фейкові новини на тему коронавірусу і про те, як їх долати. Ми говоримо про «коронавірусні» фейк ньюз, що транслюють медіа, їхні ознаки та небезпеки для нас. А також, звичайно, порадимо, як від фейків захиститися. Допомагатимуть нам фахівці: Юрій Марченко, головний редактор Platfor.ma, Ольга Юркова, співзасновниця StopFake і Олена Фроляк, телеведуча програми Факти ICTV. Модерує зустріч Юлія Янчар, комунікаційна менеджерка Фонду Олени Пінчук.

Трохи цікавинок із бесіди (в повному відео їх ще більше – обов’язково дивіться!):

  • Інформаційна гігієна не менш важлива, ніж гігієна рук. І в тому, і в тому випадку йдеться про захист власного здоров’я!
  • Варто обирати надійні джерела інформації, як-от офіційні сайти та спільноти МОЗ, ВООЗ, соцвідповідальні медіа та профільні медичні ресурси.
  • Щоб дібрати надійні джерела інформації, треба навчитися відрізняти факти від оцінних суджень (як саме – дивіться у повному відео).
  • Моніторити новини про коронавірус – важливо, проте заради психічного здоров’я не варто фанатично і цілодобово їх «поглинати»!

Докладніше про ці інсайти дивись у нашому новому відео!

І бонус: у відео постійно з’являються герої поеми «Енеїда» з дотепними коментарями. Гайда слухати фахівчинь і моторного Енея, який у сучасній версії поміняв корабель на гіроборд. І звичайно, чекайте на наші наступні матеріали.

Разом проти коронавірусу: збираємо 1 000 000 грн на захисні костюми для лікарів. Твій внесок важливий! 

Ілюстрації: Олександр Грехов

.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь