Спецпроєкти

Рекорд Гренландії, вакцина та допомога лікарням. Перемоги дня у боротьбі з коронавірусом


Разом проти коронавірусу: збираємо 1 000 000 грн на захисні костюми для лікарів. Твій внесок важливий! 

?У світі від коронавірусу одужало понад 465 тисяч людей.

?У Гренландії вилікувались усі хворі на коронавірус.

У Гренландії, країні з населенням близько 56 тисяч осіб, вилікувались усі 11 хворих на COVID-19. Від 4 квітня у державі не було зафіксовано нових випадків зараження. Наразі Гренландія стала першим і поки єдиним місцем, де всі заражені коронавірусом пацієнти одужали від хвороби. Загалом понад 900 осіб пройшли тест на COVID-19 у Гренландії відтоді, як був виявлений перший випадок зараження (16 березня).

?У Німеччині одужала понад половина хворих на коронавірус. 

За останніми даними, на 14 квітня у країні 130 434 людей інфіковані коронавірусом. При цьому одужали 68 200 пацієнтів.

?Три вакцини проти коронавірусу почали випробовувати на людях.

Загалом у  світі розробляється 70 вакцин від коронавірусу, до клінічних випробувань поки дійшли тільки три. Один зі зразків вакцини розробляє компанія CanSino Biological Inc із Гонконгу та науковці Пекінського інституту біотехнологій. Над створенням двох інших вакцин працюють американські фармацевтичні компанії Inovio Pharmaceuticals та Moderna Inc.

?Компанія Unilever Україна відправляє дезинфікуючі засоби Domestos та мило Dove для потреб обласних лікарень. 

Кількість поставок по всій Україні складатиме близько 5000 літрів Domestos та 5000 одиниць мила Dove для миття рук на загальну вартість близько 500 тис. грн.

Першою областю, яка отримала допомогу від Unilever, стала Дніпропетровська. Компанія планує поступово забезпечити засобами дезінфекції  та гігієни всі області України. Враховуючи, що попит на дану продукцію надзвичайно високий, працівники Unilever докладають максимум зусиль для того, щоб поставити запланований обсяг продукції у мінімальні строки.

?Nestlé в Україні надасть 20 млн гривень на допомогу медичним закладам та багатодітним родинам.

Для початку компанія передає 9 мільйонів гривень лікарням у Львівській, Волинській, Харківській та Київській областях, аби оснастити їх необхідним обладнанням — засобами індивідуального захисту, антисептиками та приладами контролю за станом пацієнтів.

Крім того, в межах ініціативи Nestle підтримає малозабезпечені й багатодітні родини продуктами харчування. Мета компанії — допомогти близько 12 000 осіб та родинам, а також їхнім домашнім улюбленцям. Перші 700 продуктових наборів уже роздали у Волинській області серед літніх людей та багатодітних сімей, яким доводиться нелегко у ці важкі часи.

?Український бренд Ruslan Baginskiy передав 1 мільйон гривень лікарням Львова та Коломиї.

Допомогу отримали Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги м. Львова і Коломийська центральна районна лікарня.

?Українські пенсіонери отримали понад 42 000 наборів базових продуктів у межах акції «Замовте продукти для Ба та Ді», яку запустили для підтримки літніх людей як найбільш вразливої категорії до коронавірусу.
?Американська акторка Джейн Фонда почала шити спортивні костюми, аби допомогти тим, хто постраждав від наслідків коронавірусу.
Кошти, зароблені від продажу костюмів, підуть до фондів FireDrillFriday та Fairwage. «Кожна покупка допоможе боротися зі зміною клімату й надасть допомогу працівникам з обмеженими можливостями, які постраждали від COVID-19», — написала Фонда в інстаграмі. Костюми можна замовити  в Україну.
?Ford розробляє респіратори з автоматичною фільтрацією і подачею повітря.
У пристрої використовуватиметься портативна система подачі повітря, яку Ford зазвичай застосовує для вентиляції сидінь у пікапах F-150.  Новий респіратор буде включати в себе каптур і захисну маску для голови і плечей, а високоефективна система фільтрації (HEPA) зможе забезпечити подачу фільтрованого повітря протягом восьми годин.
#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь