Спецпроєкти

Можливість дня: open call міжнародної конференції «Харківська школа фотографії»


Разом проти коронавірусу: збираємо 1 000 000 грн на захисні костюми для лікарів. Твій внесок важливий! 

За останні 30 років Харківська школа фотографії стала культовим явищем в українському візуальному мистецтві (найпопулярніший її представник — Борис Михайлов). У 1960–1970-х Школа сформувала власну естетику, в 1980-1990-х — здобула світове визнання, а на початку 2000-х роботи фотографів опинилися в центрі уваги музеїв і науковців.

Сьогодні розпочинається нова історія розвитку Харківської школи фотографії, що закріплює її позиції у світовому науковому товаристві. 

Kharkiv Photo Forum — перший міждисциплінарний форум, присвячений ґрунтовному аналізу та контекстуальному дослідженню Харківської школи фотографії. Він відбудеться 18–21 серпня 2020 року в Харкові. Основними подіями форуму стануть міжнародна наукова конференція, виставкові проєкти, публічні дискусії та обговорення з українськими та закордонними фахівцями.

Олег Мальований. Серія «Двоє в інтер’єрі», 1992. Фото на обкладинці — Євген Павлов, серія «Міфології», 1988.

Організатори запрошують усіх охочих долучитися до Форуму та взяти участь у Міжнародній науковій конференції «Харківська школа фотографії». Анонсовано чотири тематичні секції:

  • Харківська фотографія: минуле і сьогодення
  • Вікно на Захід: зв’язки української і європейської фотографії 
  • Сучасні процеси інституціоналізації Харківської школи фотографії 
  • Після фотографії: українське медіамистецтво

Щоб стати учасником конференції, необхідно заповнити анкету за посиланням.

Дедлайн – 1 травня 2020 року до 23:59 за київським часом.  

З отриманих заявок відберуть учасників, які виступлять на конференції та візьмуть участь у круглих столах та дискусіях. Інші доповіді опублікують у збірнику, що буде виданий упродовж форуму. 

Організатори Форуму: Український клуб колекціонерів сучасного мистецтва, Харківська державна академія дизайну і мистецтв, Центр сучасного мистецтва YermilovCenter, Харківська Муніципальна галерея. За підтримки Grynyov Art Foundation та Zenko Foundation.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь