Спецпроєкти

Добрий маратон у прямому етері: українка пробіжить 42,2 км навколо будинку


21 квітня Таня Гриньова пробіжить повний маратон (42,2 км) у прямому етері прямо в себе на подвір’ї, не порушуючи правил карантину, щоб привернути увагу до збору коштів для захисту українських лікарів. 

Ця ініціатива – це реаліті-шоу від Kind Runners Channel. Проєкт придумали бігові активісти Таня Гриньова та Ігор Крицак, аби підтримати бігову спільноту під час карантину та зібрати 1 млн грн на купівлю захисних костюмів для медиків.

Таня Гриньова – багаторазова учасниця маратонів, найвідоміша бігунка заради доброчинности в Україні. У 2018 році Тетяна пробігла 12 маратонів за 12 місяців, завдяки чому їй вдалося зібрати понад 1 млн для паліативної програми БФ «Таблеточки».

Ігор Крицак – маратонець, організатор забігів Color Run та Івано-Франківського півмаратону.

У рамках Kind Runners Channel регулярно проходять вебінари на цікаві та корисні теми для бігунів, їх можна безкоштовно переглянути на YouTube-каналі проєкту. 

Ідея маратону з онлайн-трансляцією під час карантину до організаторів прийшла після кейсу британця, який пробіг 42,2 км у себе на подвір’ї та зібрав понад $ 32 000 на підтримку лікарів. Тому 21 квітня о 9:00 організатори запрошують всіх охочих долучатися до прямого етеру, під час якого Таня Гриньова бігтиме 42,2 км навколо свого будинку.

Онлайн-трансляція буде доступна на YouTube-каналі Kind Runners Channel.

Організатори прагнуть зберегти всі атрибути забігів, тому в програмі заплановані стартова і фінішна арка, медаль, пункти гідратації, команда підтримки з плакатами тощо. Також на глядачів чекатиме розважальна програма, розрахована приблизно на 4 години: 

  • коментатори Ігор Крицак та Діма Коваленко;
  • приготування сніданку в прямому етері;
  • дискусії з лікарями, травматологами, бігунами та тренерами;
  • розмова з фахівцями з пульсових зон;
  • діджей-сет від Даші Коломієць;
  • читання віршів від Катерини Бабкіної;
  • читання новин та мемів про біг;
  • відповіді прямо під час бігу від Тані Гриньової та інші розваги.

Звичайно, всі ці люди будуть підключатися до трансляції онлайн, адже правила карантину та ізоляції ніхто не скасовував. 

Головна мета цього заходу: зібрати 1 млн грн на засоби захисту для українських лікарів. Наразі зібрано вже 23% від суми. Якщо вам сподобалася ця ідея, ви можете підтримати збір, пожертвувавши будь-яку суму за цим посиланням.

Долучайтеся до події у Facebook, щоб не пропустити новини. 

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Теги:
Ми в Телеграмі
підписуйтесь