Спецпроєкти

Спад захворюваности та рекордна кількість людей, які одужали. Перемоги дня у боротьбі проти коронавірусу


Разом проти коронавірусу: збираємо 1 000 000 грн на захисні костюми для лікарів. Твій внесок важливий! 

? У світі від коронавірусу одужало понад 339 тисяч осіб.

? Іспанія пройшла пік інфікування коронавірусом: загальний відсоток заражень впав від 20% минулого тижня до 8%, зараз – 4 %.

За останню добу через пов’язані з коронавірусом ускладнення померли 683 людини – це менше, ніж за попередні дві доби. «Цифри захворюваности говорять про те, що ситуація стабілізувалася. Пік, ймовірно, все ж таки позаду. Зараз настає спад», – зазначає міністр охорони здоров’я Іспанії Сальвадор Ійя.

? За минулу добу від коронавірусу в Італії одужала рекордна кількість хворих – 2099 осіб. Динаміка одужання зростає третю добу поспіль. 

? Українські художники створюватимуть і продаватимуть картини онлайн, щоб допомогти лікарям.

10 квітня відбудеться онлайн-аукціон Stay art home. Під час прямого етеру відомі українські художники створюватимуть і продаватимуть картини. На зібрані кошти придбають захисні маски для лікарів.

Свої картини продаватимуть художники Роман Мінін, Володимир Манжос (Waone), Олександр Дерега, Сергій Якименко, Єгор Зігура та Микита Зігура. Ставки робитимуть у коментарях в умовних одиницях – хірургічних масках. Їх потім передадуть до українських лікарень. Надалі автори проєкту планують перетворити аукціон на маратон.

? Київстар виділяє 30 мільйонів грн на боротьбу з COVID-19.

Київстар спільно з БФ «Твоя опора» закупить апарати штучної вентиляції легень та монітори, що відстежують стан тяжкохворих пацієнтів. Решту коштів буде спрямовано на витратні матеріали, що забезпечать роботу обладнання протягом року, та засоби особистого захисту для українських медиків, які зараз на передовій боротьби з вірусом.

Зокрема, сім українських лікарень у різних регіонах України отримають 10 апаратів ШВЛ Savina 300 Select та 20 моніторів пацієнта Vista 120 від світового лідера з розробки та виробництва медичного обладнання – німецької компанії Drager.

? Київський ресторан Nebos запустив збір коштів на вітамінні детокс-фреші для лікарів Олександрівської лікарні.

На зібрані кошти ресторан готуватиме два варіанти фрешів: «Воїн світла» (ківі, яблуко, імбир і лимон) і «Протизастудний» (буряк, яблуко, імбир, лимон) і відправлятиме лікарям Олександрівської лікарні. Ці напої зміцнюють імунітет і створюють лужне середовище в організмі, що допомагає впоратися з вірусним навантаженням. Підтримати акцію можна, перейшовши за посиланням.

?Засновник Twitter пожертвував третину свого статку на боротьбу з коронавірусом.

Засновник соцмережі Twitter Джек Дорсі пожертвував приблизно 28% свого статку (майже $1 млрд) на боротьбу з коронавірусом.

«Я направлю $1 млрд в акціях компанії Square – приблизно 28% мого статку – у фонд Start Small для того, щоб фінансувати глобальну допомогу проти COVID-19», – написав Дорсі у своєму акаунті в Twitter.

?Американська співачка Мадонна пожертвувала мільйон доларів на ліки від COVID-19.

Виконавиця вирішила допомогти фонду Bill & Melinda Gates Foundation, що займається пошуком вакцини від коронавірусу.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь