Спецпроєкти

Одужання у 107 років, допомога медикам. Перемоги дня у боротьбі проти коронавірусу


Разом проти коронавірусу: збираємо 1 000 000 грн на захисні костюми для лікарів. Твій внесок важливий! 

?У світі від коронавірусу одужало понад 365 тисяч осіб.

?У Нідерландах 107-річна Корнелія Рас вилікувалася від коронавірусного захворювання і стала найстаршою людиною у світі, яка пережила коронавірус.

Жінка підхопила вірус на церковній службі 17 березня – наступного дня після свого 107-го дня народження.

«Ми не очікували, що вона переживе це… Вона не приймає ліків, все ще добре ходить і щовечора опускається на коліна, щоб подякувати Господу. Судячи з усього, вона зможе й далі це робити», — каже племінниця Корнелії Маайке де Гроот.

?Союз українок Америки (СУА) фінансово долучився до купівлі медичних та дезінфікцвйних засобів для українських військових на передовій і до придбання апарату штучної вентиляції легень в одну з лікарень Тернопільщини.

?Компанія lifecell придбала 2 апарати ШВЛ для українських центрів боротьби з COVID-19.

Один з них компанія вже передала до опорної лікарні Київщини Білоцерківської міської лікарні №3. Другий на початку травня отримає Уманська міська лікарня, де також перебувають хворі на коронавірус. Частину коштів на закупівлю апаратів зібрали працівники компанії.

?Jaguar Land Rover запускає виробництво багаторазових захисних візорів на обличчя для медперсоналу.

Візори виготовляють за швидкісною технологією 3D-друку – однією з найдосконаліших в Європі. Щотижня компанія виготовлятиме 1 300 візорів, плануючи вийти на масове виробництво (5 000 шт. на тиждень).

?Французький дім моди Louis Vuitton запустив виробництво захисних масок у своїх майстернях.

Louis Vuitton збирається виробити кілька тисяч масок і безкоштовно розповсюджувати їх у регіоні, щоб захистити тих, хто підпадає під найвищий ризик зараження.

?Соціальна мережа TikTok виділить $375 млн на заходи з протидії розповсюдженню коронавірусу та підтримку медиків. 

250 млн із цих коштів підуть на підтримку медичних працівників, працівників освіти і громад, які найбільше постраждали від епідемії коронавірусу.

Ще $25 млн підуть на кампанії міжнародних організацій для просування важливої інформації в галузі суспільної охорони здоровʼя. $100 млн виділять як кредити для малого і середнього бізнесу.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь