Спецпроєкти

Коти та собаки, які мріють знайти дім: кампанія від притулку «Сіріус»

Разом проти коронавірусу: збираємо 1 000 000 грн на захисні костюми для лікарів. Твій внесок важливий! 

Притулок «Сіріус» закликає українців підтримати ініціативу знайти новий дім для котів та собак

«Сіріус» запустив інформаційну кампанію, щоби привернути увагу до проблеми пошуку власників для хвостиків та потреб мешканців притулку під час кризи. Ідею плакатів для кампанії pro bono розробило та втілило креативне агентство TABASCO.

Ситуація з адопцією останнім часом значно погіршилася: багато хто навіть повертає тварин до притулку через пандемію коронавірусу.

«В деяких країнах, наприклад, у США, під час карантину значно виріс попит на тварин з притулків, а в Україні навпаки – збільшилася кількість дзвінків із проханням віддати тварину до притулку. Люди бояться заразитися від собаки чи кота, незважаючи на те, що на інформаційному порталі Кабміну України написано: офіційних підтверджень, що домашні тварини можуть переносити коронавірус, немає, – каже Олександра Мезінова, директор притулку “Сіріус”. – Саме зараз притулок особливо потребує допомоги, а тварини – прилаштування».

Олександра також наголошує, що зараз з’явились охочі взяти додому собак, щоб мати змогу гуляти у парках та скверах під час карантину. Та керівництво та волонтери притулку категорично проти такої тенденції.

У притулку підкреслюють: собаки та коти не є іграшками, тимчасовими розвагами чи  «квитком на вулицю» під час карантину. Домашній улюбленець – це повноцінний член сім’ї та велика відповідальність. Тож потенційні власники котів та собак проходять співбесіду та мають випробувальний період, під час якого куратори їх підтримують та дають поради щодо адаптації. Усіх тварин віддають у нові родини лише після підписання договору.

«Сіріус» звертається до українців, котрі давно планували завести домашнього улюбленця, та через брак часу їм це не вдавалося. Карантин дає можливість здійснити мрію та ближче познайомитися із новим другом.

Якщо ви мріяли про чотирилапого друга, то зараз саме той час, щоб подарувати нове щасливе життя безпритульній тварині. Знайте, що є котики та песики, які мріють прожити вдома усе життя. Дати новий дім чотирилапому можна за посиланням.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь