Спецпроєкти

«Надто інтимний» роман Симони де Бовуар вперше побачить світ


Разом проти коронавірусу: збираємо 1 000 000 грн на захисні костюми для лікарів. Твій внесок важливий! 

Відома французька феміністка та філософиня Симона де Бовуар написала свій роман Les inséparables («Нерозлучні») ще в 1954 році. У ньому авторка розповідає про свою близьку шкільну дружбу з Елізабет «Зазою» Лакуан, яка померла в 21 рік від енцефаліту. За життя Бовуар цей роман вважався «надто інтимним» для публікації, тож понад півстоліття про нього майже ніхто не знав. Проте нещодавно рукопис знайшла донька Симони.

Видавці та літературна агентка Бовуар кажуть, що в книжці описана історія від першої особи про складну дружбу Сільвії (Симона де Бовуар) та Андре (Елізабет «Заза» Лакуан).

Сільвію миттєво зачаровує нова однокласниця. Сильвія нею захоплюється, цінує її та робить все, щоб отримати схвалення та любов Андре. Дуже швидко вони стають нерозлучними – аж до кінця школи та трагічної загибелі Андре.
Дві юні подруги борються проти конвенційних ідей, якою повинна бути жінка в Парижі початку ХХ століття: цнотливою, побожною, покірливою, вимушеною з ранніх років придушувати власні інтереси й бажання.

У Франції книжка вийде в жовтні у видавництві Éditions de l’Herne, а британьске видавництво Vintage та американське Ecco планують видати англійською Les inséparables наприкінці 2021 року. Згодом з’являться переклади іншими мовами.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь