Спецпроєкти

Кінець піку, зниження смертности, масовий апарат ШВЛ. Перемоги дня в боротьбі з коронавірусом


Разом проти коронавірусу: збираємо 1 000 000 грн на захисні костюми для лікарів. Твій внесок важливий! 

У світі від коронавірусу одужали понад 888 тисяч людей.

У 20 країнах Євросоюзу перша хвиля інфікування коронавірусом сягнула піку, кількість нових випадків зменшується.  Про це заявили в Європейському центрі профілактики і контролю захворювань.

В Італії на вихідних зафіксували найменшу з 14 березня кількість померлих від COVID-19.  Така ж ситуація і в Іспанії, Франції та Великій Британії. 

У місті Ухань, звідки почалася епідемія коронавірусної інфекції, за даними китайської влади, у лікарнях не залишилося пацієнтів, інфікованих новим коронавірусом. 

Нова пошта дарує дітям із соціально вразливих родин 300 тисяч книг.

Карантин став справжнім випробуванням для багатьох сімей. Особливо важко сьогодні багатодітним та неповним родинам, батькам, які виховують дітей з інвалідністю або з тяжкими захворюваннями, малозабезпеченим родинам та сім’ям, що були змушені залишити свої будинки на окупованих територіях.

Саме для того, щоб подарувати трохи радости дітям, сім’ї яких перебувають у складних життєвих обставинах, Нова пошта дарує 300 тисяч дитячих книжок – ілюстрованих казок. Такі родини можуть отримати книжки, заповнивши анкету за посиланням: https://cutt.ly/8yyShEm.

Компанія Amazon пожертвувала 250 тис. фунтів книгарням Великої Британії, щоб підтримати їх у період кризи через пандемію.

Компанія Mastercard виділила понад 5,5 млн гривень на боротьбу з поширенням COVID-19 в Україні.

Так, Mastercard спільно з Фондом Білла та Мелінди Гейтс і благодійною організацією Wellcome направлять до 125 млн доларів США на стримування поширення COVID-19 у світі шляхом виявлення, оцінки, розвитку і розширення масштабів лікування. Створений акселератор COVID-19 Therapeutics виконає функцію каталізатора, прискорюючи створення нових і оцінюючи наявні медикаменти і біологічні препарати як для негайного лікування пацієнтів з COVID-19, так і для боротьби з іншими вірусними патогенами в довгостроковій перспективі.

Крім того, Креді Агріколь Банк у партнерстві з Mastercard та за підтримки фонду «Твоя опора» нададуть медичне обладнання на суму 1 100 000 гривень для Тернопільської міської дитячої комунальної лікарні та Київської міської клінічної лікарні №17. До кінця травня ці лікарні отримають життєво необхідне обладнання, що допоможе пацієнтам боротися з критичним перебігом хвороби, – дефібрилятор, монітори пацієнта, пульсоксиметри та інфузійні насоси.

Компанія «Монделіс Україна» виділила 2,5 млн гривень на придбання медичного обладнання та продуктових наборів для місцевих громад. 

У співпраці з КМБФ «Фудбенк» компанія передає набори власної продукції благодійним і громадським організаціям для допомоги вразливим верствам населення. На сьогодні компанія передала вже понад 3,5 тонни продовольчої допомоги благодійним організаціям. Наступну партію продукції на благодійність планують передати у травні.

Першим кроком стала передача відеобронхоскопа для Тростянецької міської лікарні, що є однією з опорних для лікування хворих на COVID-19 у Сумській області. «Монделіс Україна» системно підтримує цей медичний заклад, наприклад, минулого року завдяки компанії Тростянецька лікарня отримала обладнання для діагностики слуху. Також найближчим часом компанія планує передати апарати штучної вентиляції легень та інше необхідне лікарням обладнання для лікування ускладнень від вірусу.

Інженери лабораторії реактивного руху NASA за 37 днів створили робочий і дешевий у виробництві апарат штучної вентиляції легень (ШВЛ).

Апарат отримав назву VITAL. У NASA очікують, що уряд США схвалить використання апарату протягом 48 годин. Такий поспіх викликаний нестачею обладнання в лікарнях. VITAL створений як екстрена допомога. Він простий у виробництві, більш портативний, його можна випускати масово, проте він не замінить повноцінні апарати, що розраховані на багаторічне використання.

Оперний театр Буенос-Айреса перетворився в майстерню з пошиття масок.

Колектив одного з найкращих оперних театрів світу проявив у часи пандемії благородну ініціативу. Театральні майстри, які раніше шили театральні костюми, тепер роблять близько 1500 масок на тиждень і відправляють їх медичним працівникам Аргентини.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь