Спецпроєкти

99-річний ветеран, який зібрав £ 29 мільйонів для британських медиків, записав трек та обігнав у чарті The Weeknd


Разом проти коронавірусу: збираємо 1 000 000 грн на захисні костюми для лікарів. Твій внесок важливий! 

Ветеран Другої світової війни Том Мур, який пройшов 2,5 кілометри (100 кругів) навколо свого будинку, щоб зібрати гроші для лікарів Національної служби охорони здоров’я Великої Британії, встановив два рекорди. Завдяки цьому був занесений у Книгу рекордів Гіннеса напередодні свого сторіччя.

По-перше, Мур, якому 30 квітня виповниться 100 років, менш ніж за 2 тижні зібрав 28 мільйонів фунтів стерлінгів.  За версією Книги рекордів Гіннесса, ця сума є найбільшою, яку вдалося зібрати в ході індивідуального благодійного пішого маратону на ходунках.

По-друге, ветеран став найстаршим виконавцем, який коли-небудь посідав перше місце в британському музичному чарті.  Пісня You’ll never walk alone, записана за його участю, обігнала за популярністю навіть сингл музиканта The Weeknd. З нагоди закінчення благодійного маратону разом зі співаком Майклом Боллом і лікарями з Національної служби охорони здоров’я Мур записав кавер на пісню 1945 року You’ll Never Walk Alone («Ти ніколи не будеш самотній»). Ролик записували дистанційно в Zoom. Виконавцям підспівували лікарі, яким допоміг ветеран.

The Weeknd, який до цього був на першому місці в чарті, закликав своїх підписників у твітері проголосувати за ветерана і підняти його пісню в рейтингу. Так і сталося.

You’ll never walk alone – пісня 1945 року з американського мюзиклу «Карусель» композитора Річарда Роджерса і поета Оскара Хаммерстайна. У Британії вона відома як гімн вболівальників футбольного клубу «Ліверпуль».

Нагадаємо, капітан Том Мур пообіцяв обійти свій сад 100 разів з нагоди свого 100-річного ювілею. Спочатку його метою було зібрати 1 тисячу фунтів для британської Національної служби охорони здоров’я, але благодійна ініціатива стала такою популярною, що зараз пожертви складають вже понад 30 мільйонів фунтів.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь